NM: Odd og Glimt med storseirer

AaFK scoret to ganger i løpet av kampens tre-fire siste minutter, og innbytter Mustafa Abdellaoue reddet ekstraomganger da han pirket inn 3-3. Foto: NTB scanpix.

Bodø/Glimt og Odd vant begge 6-0 i cupens 2. runde onsdag. Molde kom tilbake og slo Grorud 3-2 mens Aalesund levde ytterst farlig.

Moldenserne vant cupen både i 2013 og 2014, men denne gangen måtte MFK jobbe lenge med å stoppe Grorud i Oslo. Først etter 67 minutter sendte Mohamed Elyounoussi storfavoritten opp i 2-1 på en straffe. Molde vant til slutt 3-2.

Start slet i perioder mye mot Fram i Larvik, men kom seg i land og vant 3-0.

For Tromsø ble det en kjempedebut for barne-TV-verten Christer Johnsgård (29). Han scoret to ganger i løpet av seks minutter i første omgang. TIL vant til slutt 2-0 over Mjølner.

Johnsgård fikk en 1-årskontrakt med Tromsø i vinter.

Drama

Aalesund var ytterst nær å ryke ut for 3.-divisjonslaget Herd. AaFK scoret to ganger i løpet av kampens tre-fire siste minutter, og innbytter Mustafa Abdellaoue reddet ekstraomganger da han pirket inn 3-3.

Samme mann scoret så 4-3, og dermed kunne faren avblåses hos John Arne Riise og de andre.

Odd avgjorde før pause mot Tønsberg og vant til slutt 6-0. Skienslaget lot ganske mange faste A-lagsspillere starte kampen.

Det har løsnet for Deshorn Brown i Vålerenga. Han scoret 2-0-målet da VIF slo Hønefoss 3-1.

Tittelforsvarer Rosenborg var helt uten trøbbel mot Byåsen 5-1. Det sto 2-0 ved pause etter mål av Riku Riski og Magnus Stamnestrø.

Lett

Heller ikke Bodø/Glimt var i nærheten av å snuble denne gangen. Det sto 2-0 halvveis over Mo etter at Mathias Normann og Milan Jevtovic hadde scoret. Det stoppet først på 6-0.

Viking ble holdt til 0-0 ved pause av Vard Haugesund, men i løpet av et kvarter av 2.-omgangen var favoritten i klar føring. Det endte til slutt 3-0.

Lillestrøm hadde etter hvert full kontroll på Lillehammer og sikret seg 2-0-seier. Scoringene kom likevel et godt stykke ut i 2. omgang ved Erik Brenden og Mohamed Ofkir.

Brann er eneste lag fra eliteserien som er utslått av NM denne sesongen. Bergenserne tapte for Førde allerede i 1. runde. Fire eliteserielag spiller torsdag.