City kontret Chelsea i senk da Agüero scoret tre

Sergio Agüero scoret alle tre målene da Manchester City slo Chelsea 3-0.
Sergio Agüero scoret alle tre målene da Manchester City slo Chelsea 3-0. Foto: Dylan Martinez / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea fikk en leksjon i kontringsfotball da Manchester City vant 3-0 på Stamford Bridge etter tre mål av Sergio Agüero. Manuel Pellegrini synes argentineren er Premier Leagues beste spiss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er sikker på at han er den beste spissen i ligaen, sa City-sjefen etter kampen ifølge BBC. Seieren var i tillegg et jubileum for Pellegrini. 3-0-resultatet er hans 100. seier som City-sjef på 160. kamper.

Argentineren var i fyr og flamme da han først satte inn 1-0 etter 33 minutter. Kevin De Bruyne satte i gang en kontring etter en Chelsea-corner og spilte seg framover i banen sammen med Agüero. Til slutt fikk sistnevnte ballen og bøyde den i Courtois lengste hjørne.

Etter 54 minutter var de to spillerne sentrale igjen. Et Chelsea-innlegg ble klarert og endte hos belgiske De Bruyne. Han avanserte og spilte til Samir Nasri, og franskmannen spilte gjennom Sergio Agüero som var sikker alene mot Courtois.

Utvist sisteskanse

Hjemmelaget spilte en svak kamp og var aldri i nærheten å true City etter 2-0-målet.

Vondt ble til verre da Fernandinho kom alene gjennom og ble felt av Chelsea-keeper Thibaut Courtois. Belgieren fikk som ventet det røde kortet, og Asmir Begovic kom inn. Det første han gjorde var å hente ballen ut av nettet etter at Aguero satte ballen til høyre, mens Begovic gikk til venstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er veldig tilfreds. Vi visste før kampen at det ville bli vanskelig mot Chelsea, men vi ville også ha revansje fra FA-cupen da vi var nødt til å spille her med et ungt lag og tapte 5-1. Dette var en komplett kamp og tre veldig viktige poeng fordi vi ønsker å avslutte så nære tabelltopp som vi klarer, sa Pellegrini ifølge Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hiddink etterlyser karakter

Guus Hiddink forlater Chelsea etter sesongen og gir stafettpinnen videre til Antonio Conte.

Hiddink vil imidlertid ikke la sesonginnspurten bli en hvilepute til tross for at laget ikke har noe å spille for.

– Det er ingenting som står på spill når det kommer til sølvtøy, men etter en veldig vanskelig sesong i Chelsea, må alle vise karakter og stolthet over å spille for klubben. Jeg er veldig motivert til å gjennomføre de siste kampene med gode resultater, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen hjelp til United

Seieren gjør at Sergio Agüero nå står på 21 mål i Premier League, kun ett bak toppscorerne Harry Kane. Samtidig ga ikke City byrival United muligheten til å knappe inn på forspranget om den viktige fjerdeplassen.

Med tre poeng går City forbi Arsenal på tabellen før deres kamp søndag og er nå på tredjeplass med 60 poeng. Chelsea ligger på 10.-plass med 44 poeng.