Vilhjálmsson misset, misset, misset og scoret

Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet for Rosenborg da laget slo Brann 3-0 lørdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg vant 3-0 over Brann og vil være serieledere etter femte runde. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet, men kunne fort scoret langt flere mål.

Islendingen hadde tre store sjanser før pause. Først fikk han muligheten alene med keeper etter at Branns omskolerte Daniel Braaten sendte en svak pasning tilbake til keeper som ble snappet opp, men avslutningen til Vilhjálmsson gikk rett på Leciejewski.

Deretter fikk han en ny mulighet etter at Pål André Helland opererte som hovmester og serverte Vilhjálmsson med en presis pasning. Volleyavslutningen gikk imidlertid ikke på mål.

Endelig satt den

Etter 35 minutter fikk han på ny en enorm sjanse. Fra tre meter avsluttet han et frispark rett på Branns sisteskanse. Men på det fjerde skulle det skje. Kun minuttet etter kjempebommen fra tre meter, kom endelig scoringen.

Jonas Svensson pisket inn et glimrende innlegg fra høyre og Vilhjálmsson knuste Amin Nouri i lufta og satte inn 1-0.

– Det var et nydelig innlegg fra Svensson, så det var bare å sette den og beklage at jeg ikke scoret tidligere i kampen. Men jeg gjør så godt jeg kan, sa førsteomgangs målscorer ydmykt til TV 2 før han gikk til pause.

Glimrende de Lanlay-scoring

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sa til TV 2 før annenomgang at han ønsket at sitt lag skulle isolere kantene én mot én offensivt. Han fikk svar på tiltale da Yann-Erik de Lanlay fikk ballen på venstrekanten.

23-åringen snurret rundt med to Brann-spillere før han tok med seg ballen innover i banen og dundret ballen i mål til 2-0.

– Jeg er fornøyd med målet, og det var godt å se at den gikk inn.

Brann klarte aldri å sette hjemmelaget under noe ordentlig press og på overtid var det i stedet hjemmelaget som la på til 3-0. Kaptein Mike Jensen ble lagt i bakken av Branns Acosta, og dansken satte straffesparket i mål selv, til tross for at Leciejewski fikk en hånd på ballen.

Seieren gjør at Rosenborg topper eliteserien med 12 poeng, fire poeng foran Molde.