Pedersen reddet Strømsgodset

Marcus Pedersen (t.v.) og Øyvind Storflor etter at Pedersen ga hjemmelaget ledelsen 2-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Marcus Pedersen brukte sju minutter på å snu kampen mot Sogndal på Marienlyst. Et innholdsrikt oppgjør med både straffebom og utvisning endte 2-1 til Strømsgodset.

De marineblå slet lenge mot Sogndal på Marienlyst, men kampbildet endret seg fullstendig da bortelagets Babacar Sarr fikk rødt kort etter en times spill og en energisk Marcus Pedersen entret banen.

Tre minutter ut i innhoppet utlignet Hamar-gutten til 1-1 fra kloss hold, før han sendte Drammen til himmels med hælen sju minutter senere.

– Det var deilig, moro å score et fint mål også, sa Pedersen til TV 2 etter kampen.

– Jeg hadde lyst til å starte, men det var like greit egentlig. Jeg kjenner at formen ikke er helt på topp.

Pedersen, som scoret elleve mål for Strømsgodset i fjor etter sommerovergangen fra Brann, pådro seg en lyskeskade i oppkjøringen og sto kun med et seks minutter langt innhopp mot Haugesund før Sogndal-kampen.

Før Pedersens snudde kampen, hadde Bjørn Inge Utvik fortjent nok sendt Sogndal i ledelsen to minutter etter hvilen. Fra 1-1 og inn hadde Strømsgodset brukbar kontroll på kampen og tok til slutt sin annen seier i årets eliteserie.

Sogndal-trener Eirik Bakke ville ikke svare TV 2 om han følte dommeren ødela kampen for vestlendingene med en streng utvisning.

– Jeg skal ikke si så mye om det, men det er ikke guttefotball vi spiller. Alt går imot oss i dag, og jeg er stolt over måten vi står fram og spiller på.

Stillestående hjemmelag

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen etterlyste mer energi i laget før lørdagskampen mot Sogndal, men et stillestående hjemmelag klarte ikke å styre førsteomgangen på Marienlyst.

Tommy Høiland rundet keeper Mathias Dyngeland rett før 20 minutter var spilt, før et hardt frispark fra Muhamed Keita, som også var tilbake fra skade, ble slått til corner et par minutter senere.

Deretter handlet det meste om Sogndal fram til utvisningen. Ole Amund Sveen trodde han hadde sendt bortelaget i ledelsen mot gamleklubben da han fant nettmaskene med en volley, men dommer Espen Eskås mente Martin Ramsland var for tøff med en Godset-forsvarer og annullerte scoringen.

Rett før pause var samme Ramsland gjennom alene med Espen Bugge Pettersen, bare for å bli taklet i skuddøyeblikket av Gustav Valsvik. På den påfølgende corneren kunne Bjørn Inge Utvik scoret hadde han hatt marginene på sin side.

– Hadde dem på gaffelen

Like etter hvilen fikk Utvik en ny sjanse på corner. Denne gangen lyktes han og sendte Sogndal mot deres første seier på Marienlyst i den øverste divisjonen noensinne.

Det gjorde derimot ikke Tommy Høiland som misbrukte sitt andre strake straffespark to minutter senere. Spissen satt ballen i samme hjørne som mot Haugesund og ble byttet ut med Pedersen.

– Det kladder litt for oss i dag også, men vi klarer å kjempe oss til en seier. Vi bommer på en straffe, det er litt typisk for oss akkurat nå. Vi er ikke i flyten, sa Ingebretsen etter kampen.

Strømsgodset fikk en livbøye av Sarr som ble utvist etter to gule kort, før Ingebretsen gjorde sine vellykkede bytter. Pedersen brakte etterlengtet energi og vilje inn i laget og fant nettmaskene på sine to første sjanser.

– Det er utrolig surt. Utvisningen gjør at de tar seieren. Vi hadde dem skikkelig på gaffelen, mente Sogndal-kaptein Rune Bolseth.

2-1-resultatet betyr at begge lagene står med sju poeng etter fem runder.