Sunderland knuste Norwich i bunnkampen

Fabio Borini feiret sitt mål på denne måten.
Fabio Borini feiret sitt mål på denne måten. Foto: Paul Childs / Reuters

Sam Allardyce og hans Sunderland sikret seg en utrolig viktig 3-0-seier borte mot bunnrival Norwich lørdag. Fabio Borini, Jermain Defoe og Duncan Watmore skaffet gjestene tre poeng.

Seieren gjør at Sunderland (18.-plass) kun er ett poeng bak Norwich på sikker plass i den engelske eliteserien. Allardyce og co. har dessuten en kamp til gode på Alexander Tetteys klubb.

– Sunderland har for alvor fått tilbake troen nå, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller da seieren var klar.

Lørdagens oppgjør hadde høy temperatur fra start av. Etter bare tre minutter dyttet vertenes Robert Brady borti Sunderlands DeAndre Yedlin, og sistnevnte suste inn i et reklameskilt med hodet først. Etterpå oppsto det tumulter, der blant andre Sam Allardyce var involvert, men dommer Andre Marriner roet til slutt gemyttene uten å dele ut straff. Hele kampen gjennom var det småampert mellom flere av spillerne.

Sunderland-dobbel

Fire minutter før hvilen fikk Sunderland straffespark. En klønete involvering av Norwich-spiller Andre Wisdom ga bortelaget en gyllen mulighet, og italienske Fabio Borini ekspederte ballen sikkert i mål. Ballen suste inn til venstre for Norwich-keeper John Ruddy.

Kun åtte minutter etter pause doblet måltyven Defoe ledelsen for gjestene. Sébastien Bassong mistet ballen til Jan Kirchhoff i farlig posisjon, ropte på frispark, men fikk ikke gehør av dommer Marriner. Kirchhoff spilte ballen videre til Borini, og angrepsspilleren fant lagkamerat Defoe inne foran mål. Engelskmannen gjorde ingen feil fra kloss hold.

Ropte på straffespark

Norwich ga ikke opp, og hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å redusere. Blant annet reddet Sunderland-kaptein Lee Cattermole et forsøk på streken i det 65. minutt, til avslutter Dieumerci Mbokanis store fortvilelse.

Mbokani mente han skulle hatt straffespark minuttet etter, men heller ikke denne gang fikk Norwich det de ønsket av dommeren. Også lagkamerat Bassong følte seg snytt for straffespark mot slutten.

Innbytter Nathan Redmond viste seg fram offensivt for hjemmelaget i 2. omgang. Den engelske vingen hadde blant annet et skudd i stolpen fra distanse og flere gode skudd, men metallet og Sunderland-keeper Vito Mannone nektet angrepsspilleren nettsus.

Norwich maktet ikke å skape spenning på tampen, og oppgjøret så ut til å ende 0-2. På overtid satte imidlertid innbytter Watmore inn 3-0 fra kort, skrått hold.

Dermed ble det tremålsseier til gjestene, og Sam Allardyce kunne slippe jubelen løs med Sunderland-spillerne.

Alexander Tettey spilte for øvrig ikke oppgjøret for Norwich. Grunnet skade mister nordmannen resten av årets sesong.