Messi: – Selvtilliten er ikke rammet

Lionel Messi bedyrer at svake resultater den siste tiden ikke har gått ut over selvtilliten i Barcelona-laget. Her er han og Luis Suárez under trening før returkampen mot Atlético Madrid.
Lionel Messi bedyrer at svake resultater den siste tiden ikke har gått ut over selvtilliten i Barcelona-laget. Her er han og Luis Suárez under trening før returkampen mot Atlético Madrid. Foto: Albert Gea / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona-spillernes selvtillit er ikke blitt påvirket av de skuffende resultatene den siste tiden. Det hevder Lionel Messi i et Facebook-innlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona har tatt bare ett poeng på sine tre siste seriekamper og har sett både Atlético Madrid og Real Madrid ta innpå i kampen om seriegull. Onsdag gjester Messi og hans lagkamerater Madrid i kamp om semifinaleplass i mesterligaen.

Atlético Madrid stiller revansjlysten på motsatt banehalvdel i håp om å snu 1-2-tapet fra første kamp til avansement.

– Vår innstilling er akkurat den samme som vanlig, skrev Messi på Facebook.

– Vi jobber hardt hele året for å ha sjansen til å vinne trofeer mot slutten av sesongen, og vi tror fortsatt på oss selv.

Marginer

Barcelona prøver å bli det første lag som vinner mesterligaen to år på rad siden turneringen ble innført i 1992. Laget kan også gjenta fjorårsbedriften med seier i serie, cup og mesterliga. Men da må formen fra den siste tiden forbedres.

Selv om det ble seier i første kvartfinalekamp mot Atlético Madrid, kunne den kampen endt ganske annerledes. Hovedstadslagets stjernespiss Fernando Torres ble utvist for to gule kort etter først å ha sendt laget i ledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luis Suárez vendte kampen med to mål for Barcelona, men først etter at han uforklarlig slapp gult kort først da han sparket etter Juanfran, så da han var ufin mot Felipe Luis.

– Jeg vet ikke hva Barcelona-spillerne må gjøre for å bli utvist, sa Felipe Luis etter kampen.

Forbedring

Barcelona har vunnet de sju siste kampene mot Atlético, men husker også godt at Atlético Madrid for to år siden gikk videre fra mesterligaens kvartfinale med 1-0-seier over Barcelona hjemme. Samme resultat vil gjøre susen onsdag også.

– Vi prøver alltid å forbedre oss til hver kamp mot dem, sa Atlético-trener Diego Simeone tirsdag.

– Vi ser nøye på hva de er gode til og ser etter variasjonene vi kan gjøre for å gi dem problemer og vinne kampen.

De siste ukene har både Real Madrid og Real Sociedad greid å slå et Barcelona-lag som tidligere i sesongen spilte 39 kamper på rad uten tap.

Hjemmelaget vil savne utestengte Torres.

– Vi må overvinne savnet av Fernando og kontrollere en fenomenal spiller som Suárez, sa Simeone.