Tottenham nekter å gi slipp på gulldrømmen

Toby Alderweireld scoret 2-0-målet da Tottenham slo Manchester United 3-0 søndag. Foto: John Sibley / Reuters

Tottenham gjorde jobben og vant 3-0 over Manchester United søndag. Dermed er situasjonen uendret i gullkampen før de fem siste serierundene.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var en perfekt kamp av oss, og vi fortjente resultatet, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BBC etter kampen.

Seks glitrende Tottenham-minutter avgjorde kampen mellom Pochettinos mannskap og Manchester United. De to lagene gikk til pause på 0-0, og det bugnet ikke av sjanser før kampuret tikket over timen spilt.

Først ble Anthony Martial nektet scoring etter 61 minutter. Franskmannen gjorde en glimrende enkeltmannsprestasjon, landsmann Hugo Lloris i Tottenham-målet stoppet forsøket. Ni minutter senere fikk en annen unggutt endelig hull på byllen.

Et glimrende innlegg fra Christian Eriksen mellom forsvar og keeper David de Gea endte hos Dele Alli. Spurs-juvelen gjorde ingen feil og bredsidet ballen i mål til 1-0.

– Skal ikke skje

Kun minutter senere var det Toby Alderweirelds tur til å tegne seg på scoringslista. Et frispark fra Erik Lamela fant pannebrasken til belgieren, og ballen gikk i mål bak en sjanseløs De Gea.

– Vår beste hodespiller tapte duellen. Det var en fantastisk heading fra Alderweireld. Det skal ikke skje, men det skjedde, sa Manchester United-manager Louis van Gaal etter kampen, ifølge BBC.

Et par minutter senere var det Lamela som avsluttet et innlegg i mål til 3-0.

Trafikktrøbbel

Seks effektive minutter drepte spenningen i kampen og sørger for at Spurs fortsatt er sju poeng bak serieleder Leicester i kampen om Premier League-gullet.

Leicester vant tidligere søndag 2-0 borte mot Sunderland etter to mål av Jamie Vardy den siste halvtimen.

For Manchester Uniteds del betyr tapet at mesterligaplassen neste år virker fjernere. Laget er nå på femteplass, fire poeng bak byrival City.

– Tottenham er et fantastisk lag, jeg sa det før denne kampen. På 0-0 spilte vi bra og hadde en stor sjanse. 3-0 er et veldig negativt resultat, men inntil vi slapp inn mål var det bra, sa van Gaal.

Det var en vanskelig dag for United-spillerne. På vei til kampen ble bussen deres sittende fast i trafikken, og kampen ble derfor utsatt en halv time.