RBK til topps med seier

Tore Reginiussen ble matchvinner for Rosenborg mot Aalesund.
Tore Reginiussen ble matchvinner for Rosenborg mot Aalesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Tore Reginiussen fikk seg en kraftig smell i nesen på 30-årsdagen, men reiste seg og scoret Rosenborgs vinnermål i 1-0-seieren hjemme mot Aalesund.

Reginiussen tok telling etter en duell med Franck Boli og blødde kraftig fra nesen etter 49 minutter. Etter å ha blitt lappet sammen var han klar til å fortsette. Det viste seg å være tre poeng verdt for Rosenborg.

På et frispark prøvde Helland seg på en frekk variant, men Andreas Lie reddet, før ballen gikk ut i feltet. Første forsøk ble blokkert, men så fikk bursdagsbarnet Reginiussen, med blodig nese, ballen i mål.

Midtstopperen, som for ett år siden ødela 2015-sesongen med en akillesskade mot nettopp Aalesund på Lerkendal, forlot banen blodig sju minutter før slutt.

Kontroversiell foranledning

Foranledningen før Rosenborgs avgjørende mål på frisparket kunne fort ha endt annerledes, noe det kanskje også burde gjort.

Først kom Boli alene med keeper André Hansen, men spissen fikk en dårlig berøring og Hansen fikk avverget. I stedet var det vertene som gikk i angrep og fikk uttelling. Fredrik Carlsen meiet ned Jonas Svensson og lagde det avgjørende frisparket, rett etter at Mikkel Kirkeskov muligens ble snytt for frispark motsatt vei.

Det ble likevel en fortjent hjemmeseier, selv om Aalesund til tider yppet seg.

Rosenborg startet klart best på Lerkendal og hadde flere store sjanser i starten av kampen. Først fant Pål André Helland danske Christian Gytkjær i boksen, men Andreas Lie reddet forsøket med beina.

Keeper Lie, som hadde en fæl tabbe i forrige oppgjør mot Brann, sto glimrende i første omgang og avverget sjanse etter sjanse. AaFK kunne takke målvakten for at det sto 0-0 til pause, selv om også gjestene var nær scoring.

AaFK-muligheter

Like før pause fikk Vebjørn Hoff lagt inn fra dødlinjen i beina til Franck Boli. Spissen lurte bort Tore Reginiussen, men fikk ikke stokket beina og André Hansen kastet seg på ballen.

Sunnmøringene var også nære ved å få en drømmestart på annen omgang. Peter Orry Larsen fant Hoff i bakrom. Alene med keeper Hansen fikk unggutten ballen litt for langt foran seg, og Hansen reddet forsøket.

I det 63. minutt ropte hele Lerkendal på straffe. Lie dundret i Mathias Vilhjalmsson i 16-meteren. Burvokteren traff ballen, men kom inn med voldsom kraft, og RBK ble trolig snytt for straffe.

Etter at Rosenborg tok ledelsen, var Aalesund aldri i nærheten av true den, og Rosenborg tok sin tredje seier for sesongen.