Vålerengas marerittstart fortsetter

Luc Kassi og Stabæk tok sesongens første eliteseriepoeng da Vålerenga ble slått 2-1 lørdag. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga så ut til å ha berget årets første poeng i serien, men like før slutt sendte innbytter Giorgi Gorozia Stabæk-fansen til himmels. Hjemmelaget slo tabelljumbo Vålerenga 2-1 på Nadderud.

Dermed har Vålerenga tangert rekken fra 1996, da hovedstadslaget tapte sesongens fire første seriekamper. Billy McKinlay kunne på sin side juble for sine tre første poeng som Stabæk-trener i eliteserien. McKinlay og co. har tatt tre poeng på fire kamper.

Vålerenga var det beste laget i annen omgang på Nadderud og øynet iallfall framgang.

– De tre første tapene var verre enn dette. Her viste vi i hvert fall at vi kan spille fotball og score mål. Jeg tror denne prestasjonen bidrar til at det snur for oss, sa Christian Grindheim til NTB.

I 1996 endte det med nedrykk for Vålerenga.

– Det skjer ikke i år, sa trener Kjetil Rekdal til pressen.

– Hvorfor ikke?

– Dere så jo hva vi leverte utpå der i dag. Men vi er nødt til å begynne å ta poeng snart, erkjente han.

Stabæk ga hjemmefansen en opptur fra start av på eget gress. Ernest Asante og Luc Kassi kombinerte seg fint inn i VIF-boksen, før sistnevnte plasserte ballen inn i nettmaskene bak Vålerenga-keeper Aslak Falch.

Gjestene kunne ha vært à jour kun få minutter etter. Deshorn Brown tok seg fint inn i Stabæk-boksen, men spissens avslutning suste like over mål.

Sjansesløseri

Begge lag kom til gode sjanser utover i omgangen. Stabæk-angriper Ernest Asante var svært frisk, men manglet det siste lille for selv å få nettsus. Ved flere anledninger var ghaneseren gjennom mot mål, men burvokter Falch avverget gang på gang.

For bortelaget var Brown og Daniel Fredheim Holm nærmest scoring før hvilen. Like før pause fikk sistnevnte sjansen inne i boksen, men avslutningen hans var for dårlig.

Minuttet etter pause fikk Vålerengas Christian Grindheim en gigantisk mulighet fra kort hold. Midtbanemannen satte imidlertid ballen svakt over fra god posisjon. Etterpå holdt han seg til hodet i frustrasjon. Sjansesløseriet fortsatte minuttet etter. Deshorn Brown fikk ballen i god posisjon inne i 16-meteren, men jamaicaneren blåste ballen over.

Stor jubel

Etter 68 minutter fikk Vålerenga nettsus for første gang i serien denne sesongen. Nevnte Brown kjempet til seg ballen i boksen, og spissen dunket ballen sikkert i mål. Stabæk-spillerne mente jamaicaneren handset, men fikk ikke gehør fra dommer Svein-Erik Edvartsen. Kjetil Rekdal jublet voldsomt på sidelinjen, det samme gjorde resten av VIF-benken.

Like før slutt sørget innbytter Gorozia for Stabæk-jubel og VIF-nederlag. Ernest Asante stakk ham fint gjennom, og 21-åringen gjorde ingen feil alene med Falch.

Dermed fortsetter den begredelige sesongstarten for Rekdal og co.