Sarpsborg fikk bank av Friday og Lillestrøm

Lillestrøms Fred Friday feirer sin andre scoring mot Sarpsborg.
Lillestrøms Fred Friday feirer sin andre scoring mot Sarpsborg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Med to mål av Fred Friday og ett hver av Simen Kind Mikalsen og Ole Martin Rindarøy vant Lillestrøm 4-0 over Sarpsborg i eliteserien fotball.

Det var duket for lørdagens første av to bunnoppgjør da Lillestrøm tok imot Sarpsborg på Åråsen stadion. Begge lagene sto med to poeng på tre kamper og var sultne på sin første seier for sesongen.

Sarpsborg hadde ennå ikke funnet veien til nettmaskene før kampen mot Lillestrøm, og etter 90 minutter på Åråsen står laget fortsatt uten scoring i årets eliteserie.

– Akkurat nå er det blytungt. Vi er ikke skarpe nok i de avgjørende situasjonene, og i dag gjaldt det i begge boksene, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Han innrømmer at han er litt bekymret over at laget hans ennå ikke har scoret mål.

– Men nå må vi bare jobbe videre og ikke krisemaksimere, sier han.

Flott angrepsfotball

Det var bortelaget som skapte kampens første sjanse da Patrick Mortensen ble servert et godt innlegg og fikk headet på mål, men Lillestrøm-keeper Arnold Origi fikk reagert raskt nok til å slå ballen over tverrliggeren.

Bare minutter senere var det i stedet Lillestrøm som fant veien til mål. Håkon Skogseid slo et godt innlegg til Fred Friday, som vant duellen mot Sarpsborg-forsvareren inne i boksen og bredsiden ballen i mål fra kort hold.

Åtte minutter senere, i det 23. minutt, var de gulkledde på farten igjen. Simen Kind Mikalsen ble slått vakkert gjennom av Erling Knudtzon, og alene med Sarpsborg-keeper Arild Østbø gjorde backen ingen feil.

Lillestrøm fortsatte med sitt gode angrepsspill, og like før pause viste måltavla 3-0 etter en ny scoring av Friday. Denne gangen var Malaury Martin servitør. Fra høyresiden slo han ballen inn i feltet, der Friday dukket opp og plasserte ballen lekkert i mål på første touch fra like innenfor sekstenmeteren. Sarpsborg-forsvaret, på sin side, fulgte ikke med.

God Origi

I annen omgang skapte Sarpsborg flere sjanser og var det førende laget, men Origi i LSK-buret fortsatte å nekte bortelaget scoring. Etter 68 minutter fikk Tor Øyvind Hovda god tid til å sikte da han skulle heade en klarering på mål, men headingen ble ryddet unna av en forsvarer.

Det ville seg ikke foran mål for de blåkledde, som til slutt måtte forlate Lillestrøm uten mål og uten poeng. Ole Martin Rindarøy satte inn 4-0 til Lillestrøm på overtid etter at Friday gjorde forarbeidet, og trener Rúnar Kristinsson og hans LSK står nå med fem poeng og innehar en foreløpig sjuendeplass på tabellen.

– Jeg er utrolig glad. Vi trengte en seier nå, og forhåpentligvis kan vi fortsette som dette. Vi spilte en god kamp, spesielt i første omgang, sier LSK-treneren til TV 2.