Zlatan beskyldes for doping

Zlatan Ibrahimovic beskyldes for doping i sin tid i Juventus fra 2004 til 2006. Her i PSG-drakta mot Manchester City onsdag.
Zlatan Ibrahimovic beskyldes for doping i sin tid i Juventus fra 2004 til 2006. Her i PSG-drakta mot Manchester City onsdag. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Zlatan Ibrahimovic blir beskyldt for å ha brukt ulovlige dopingmidler under sin tid i Juventus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den tidligere svenske landslagssjefen i friidrett, Ulf Karlsson, som kommer med de sterke beskyldningene. Han begrunner det med at den svenske fotballstjernen gikk opp mer enn ti kilo på et halvt år da han spilte i italienske Juventus.

– Jeg tror han dopet seg, sa Karlsson under en diskusjon med den tidligere høydestjernen Stefan Holm og den tidligere svenske landslagssjefen i ishockey, Bengt Åke Gustafsson.

Les også: Zlatan: – Kanskje jeg bare legger opp

Vanlig

Karlsson sa også at han anser doping innen fotballen som mer vanlig enn mange skulle tro.

– Fotballspillere blir ikke testet så ofte som individuelle utøvere. Zlatan la på seg ti kilo med muskler på et halvt år i Juventus. Det er umulig å gjøre det på så kort tid. Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i samme klubb. Jeg tror at den kulturen fortsatt levde i Juventus på den tiden, sa Karlsson til Nya Wermlands-Tidningen.

Karlsson begrunner utspillet sitt i Expressen:

– Dette var en diskusjon om hvor utbredt doping er. Vi kom inn på at Juventus hadde en lege som ble dømt til 22 måneders fengsel for at han systematisk hadde dopet spillere. Og man kunne lese at Zlatan økte vekten sin veldig raskt. Det er unaturlig med en så rask vektøkning. Men jeg tror ikke at han forsøkte å dope seg med vilje.

– Jeg er ganske sikker på at man ikke kan legge på seg ti kilo med muskler på to sesonger. Det går ikke an på en naturlig måte. Dessuten forutsetter man at en fotballspiller ikke tilbringer så mye tid i vektrommet, sa Karlsson.

Reagerer

Zlatans agent, Mino Raiola, reagerer hardt på Karlssons anklager.

– Den her mannen har gjort en stort feilgrep. Vi kommer til å stevne ham. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en svensk advokat. Vi trenger ikke å opplyse om hvem det er. Det kommer lenger fram i tid, sier Raiola til Expressen.

Ikke alle liker å høre det som blir sagt om Zlatan og mulig doping i Juventus-tiden. Yringsfrihetsekspert Nils Funcke sier til TT at Uls Karlsons uttalelser kan være brudd på loven og medføre bøter og til og med fengsel.

– Absolutt. Det her er en idrettsmann som har bygget sin karriere gjennom hardt arbeid, og så påstår noen at han til dels skal ha jukset seg til suksessen, sier Funcke.

Les også: Zlatan åpner for Premier League neste sesong

Må ha bevis

Den kjente svenske antidopinglegen, Arne Ljungqvist, vil ikke kommentere Karlssons spekulasjoner mot Zlatan.

– Jeg kommenterer ikke andre folks spekulasjoner. Jeg forholder meg bare til saker hvor man har positive prøver eller andre bevis. Noe annet går ikke an for oss som driver med dopingspørsmålene. Bevisene må på bordet, sa Ljungqvist til det svenske nyhetsbyrået TT.

Les også: Zlatan på godt og vondt

Juventus var under etterforskning for systematisk doping under siste del av 1990-tallet. Lagets lege Riccardo Agricola ble dømt til 22 måneders fengsel for å ha delt ut EPO til spillerne. Den tidligere franske fotballstjernen og trener i Real Madrid, Zinedine Zidane har innrømmet å ha brukt ulovlige midler under sin i den italienske storklubben.

Ibrahimovic spilte for Juventus mellom 2004 og 2006. Ekdal var i klubben mellom 2008 og 2010, men var på utlån til Siena i 2009 og 2010.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus