Hegerberg ble matchvinner

Ada Hegerberg ble matchvinner i EM-kvalifiseringskampen mot Israel. Her er hun i aksjon i OL-kvalifiseringen i mars. Foto: Berit Roald, NTB scanpix
Ada Hegerberg ble matchvinner i EM-kvalifiseringskampen mot Israel. Her er hun i aksjon i OL-kvalifiseringen i mars. Foto: Berit Roald, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ada Hegerbergs scoring ble den eneste da Norges kvinnelandslag i fotball slo Israel 1-0 borte i onsdagens EM-kvalifiseringskamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge dominerte kampen klart, men slet med å omsette overtaket i tellende resultat. Hegerbergs scoring vel halvveis i første omgang ble dermed gull verd i kampen om poeng på veien mot EM-sluttspill i Nederland.

– Ada jobbet utrettelig på topp og scoret det viktige målet, sa landslagssjef Roger Finjord til NTB om spissen som i sin 48. landskamp scoret det 28. målet.

Lene Mykjåland spilte fram høyreback Ingrid Moe Wold, som la inn i feltet. Hegerberg kjempet ballen i mål.

– Det var enveiskjøring i 90 minutter. Det er sjelden vi har hatt så mye ballinnehav, men vi var litt for unøyaktige og fikk for få innlegg, sa Finjord.

– Mot slike lag handler det om å komme rundt og få slått inn, og det klarte vi ikke ofte nok. Vi hadde sjanser til flere mål, og med 2-0 ville vi fått mer ro i kampen. På 1-0 er det alltid litt nerver. Det kan komme en dødball mot, men heldigvis fikk vi seieren.

Gjerrig

Israel er rangert blant de svakeste lagene i gruppen, men har sluppet inn bare fire mål på de fire kampene og har tatt to poeng så langt. Også mot gruppeleder Østerrike ble det 0-1 på hjemmebane.

– Israel spiller gjerrig og ligger lavt, og de gjorde det ikke lett for oss. Det ble en tålmodighetsprøve. Vi hadde sjanser til å score noen mål til, men det gikk ikke i dag, sa Finjord til NTB.

Norge burde økt seiersmarginen mot slutten. Blant annet var innbytter Lisa-Marie Utland alene med keeper uten å lykkes.

Norge hadde 25-2 i avslutningsforsøk og 15-2 i avslutninger på mål. Likevel ble det med den ene scoringen.

Helt annen kamp

Den gjør at Norge går til søndagens bortekamp mot Østerrike med sjansen til å overta kommandoen i gruppe 8. Ingen av lagene har avgitt poeng så langt, men østerrikerne har spilt en kamp mer.

– Østerrike har spilt 18 kamper på rad uten tap og ønsker å være med i mesterskap. Det er neste europeiske nasjon som kommer opp, med spillere i tysk Bundesliga. Det blir en helt annen kamp, og vi gleder oss, sa Finjord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus