Neville fikk sparken i Valencia

Gary Neville har fått sparken som Valencia-trener. Her er han i aksjon i sin andre jobb som assistent for Englands landslagssjef Roy Hodgson. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix
Gary Neville har fått sparken som Valencia-trener. Her er han i aksjon i sin andre jobb som assistent for Englands landslagssjef Roy Hodgson. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix

Gary Neville fikk onsdag sparken som trener for den spanske fotballklubben Valencia etter fire måneder i jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet klubben på sitt nettsted.

– Valencia har i dag skilt lag med vår hovedtrener Gary Neville, sto det i en melding på engelsk.

– Etter nøye overveielser har klubben besluttet å gjøre en endring i Valencias beste interesse for resten av sesongen. Vi takker Gary for hans arbeide i klubben og ønsker ham lykke til å framtiden.

Pako Ayestaran, som har vært i klubbens trenerapparat, overtar ansvaret resten av sesongen. Klubben er bare seks poeng fra nedrykksplass og har et tøft kampprogram foran seg.

Neville ble ansatt i desember. Det var hans første store jobb som hovedtrener. Først i 10. forsøk vant laget en seriekamp under hans ledelse. I vår er Valencia blitt slått ut både av den spanske cupen og europaligaen, og laget falt under Nevilles ledelse fra 9.- til 14.-plass på tabellen i La Liga.

Totalt ble det tre seirer på 16 seriekamper under Neville. Hans siste kamp var 0-2-tapet mot Celta rett før landslagspausen. Publikum ropte på hans avgang mot slutten av den kampen.

– Jeg skulle gjerne fortsette jobben jeg har begynt på, men jeg forstår at vi er i en resultatavhengig bransje, og mine resultater har ikke vært gode nok, sa Neville.

41-åringen fortsetter som assistenttrener for Englands landslag.

Hans bror Phil, som har vært del av trenerteamet i Valencia, skal fortsette i klubben.

Personvernpolicy