Dødelig effektiv «Moi» sikret Molde-seier

Mohamed Elyounoussi ble matchvinner for Molde mot Stabæk.
Mohamed Elyounoussi ble matchvinner for Molde mot Stabæk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

I store deler av kampen lignet ikke Molde på en gullkandidat, men så våknet Mohamed Elyounoussi og snudde 1-0 til 1-2 på Nadderud.

Stabæk-back Birger Meling var tilbake i Stabæks startoppstilling etter skade og kunne blitt den store helten for hjemmelaget, som lenge var det beste laget. Men etter 66 minutter våknet Molde-laget for fullt. Først var «Moi» Elyounoussi frekk og utnyttet et dårlig tilbakespill fra Nicolai Næss. Ni minutter senere headet samme mann Molde opp i ledelsen, og kampen endte til slutt 2-1 til Ole Gunnar Solskjærs menn.

Startet med nysigneringer

Verken Stabæk eller Molde fikk den serieåpningen de hadde håpet på. Stabæk tapte fortjent 1-0 borte mot Aalesund i første runde, mens gullkandidat Molde bare klarte 1-1 på hjemmebane mot Tromsø.

Stabæks trener, Billy McKinlay, startet med to 18 år gamle debutanter i forrige kamp, men valgte å gjøre tre endringer på laget foran oppgjøret mot Solskjærs Molde. Sammen med 18-åringene Edvard Race og Marcus Mehnert ble også Giorgi Gorozia henvist til benken, og de tre ble erstattet av nysigneringene Alex Davey og Agon Mehmeti, i tillegg til Meling.

God Meling

Det startet med flott fyrverkeri på Nadderud før dommeren blåste i fløyta, men ute på gressmatta var det ikke mye som minnet om fyrverkeri i åpningsminuttene.

– Nå går det i påsketurtempo utpå her, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk etter ti minutters spill.

Kampen tok seg heldigvis opp, og 27 minutter ut i kampen tok Stabæk fullt fortjent ledelsen. Luc Kassi dro seg ned til dødlinjen etter en kort corner fra Meling og serverte backen med en ball 45 grader ut i feltet. På lekkert vis curlet Meling, som søndag var fus i alt, ballen i det lengste hjørnet.

Eidur Gudjohnsen var nærmest for Molde i den første omgangen, mens en god Ethan Horvath hindret Ohi Omoijuanfo i å øke til 2-0 fire minutter før pause.

Frekk lobb

Solskjær kunne ikke være veldig fornøyd med sine gutter etter de første 45 minuttene, og bortelaget var mer med rett etter pause. Etter 66 minutter fikk laget skikkelig sving på sakene. Først rotet Stabæk det til for seg selv da Næss' heading tilbake til Mande Sayouba ikke var god nok. Elyounoussi snappet ballen og lobben den frekt i mål.

Ikke lenge etterpå var samme mann på farten igjen. Denne gangen brukte han hodet til å sende bortelaget i ledelsen da han headet et godt innlegg fra Knut Olav Rindarøy i mål.

Stabæk klarte ikke å komme tilbake mot et Molde-lag som førte kampen i sluttminuttene. Dermed står McKinlays lag med null poeng etter to kamper.