Meny

Poengdeling i Stavanger

Det var en sjansefattig og kjedelig kamp mellom Viking og Sarpsborg søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking klarte ikke å bygge på den glimrende sesongstarten da Sarpsborg klarte 0-0 i en nitrist kamp i Stavanger. Viking var opprørte etter å ha blitt snytt for straffe på overtid.

Sarpsborg er nok mest fornøyd med ett poeng i søndagens kamp, et oppgjør nærmest blottet for finspill og store sjanser.

Den største kom på overtid, da Mathias Bringaker traff tverrliggeren, og like etter blokkerte en Sarpsborg-forsvarer et skudd med armen. At dommer Ola Hobber Nilsen unnlot å blåse straffe, er en gåte.

– Det er mulig dommeren har en dårlig vinkel, men kan han ikke få hjelp? Det er derfor de har skaffet seg de headsettene, sa Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen med henvisning til dommernes kommunikasjonsutstyr.

Les også: Leciejewski reddet Brann

Skjøt utenfor

Bortelaget gikk friskest til verks i søndagens kamp i Stavanger, men uten å skape det helt store.

Utover omgang kom Viking mer med, og trykket Sarpsborg tilbake på banen. Heller ikke de klarte å skape stort, men etter drøye halvtimen kontret gjestene seg fram til en stor sjanse.

Les også: Martins andre frisparkmål sørget for nytt LSK-poeng

Jonas Lindberg hadde et hav med plass da han ble spilt alene gjennom. Dessverre for Sarpsborg gikk han for langt ut til siden og avsluttet også for tidlig. Det svake skuddet gikk utenfor.

To stolpetreff

I det store og det hele var det en svak førsteomgang, og underholdningsverdien steg ikke stort etter hvilen heller.

Kvarteret før slutt headet Björn Daníel Sverrisson i stolpen etter en corner, og på overtid satte Bringaker ballen i tverrliggeren.

Ut fra det som skjedde mot slutten hadde nok Viking fortjent samtlige poeng, og laget er nok skuffet med at de ikke klarte å bygge på sesongpremieren, da Vålerenga ble slått 2-0 i hovedstaden.

– Vi spiller ingen god fotballkamp, selv om vi løfter oss i annen omgang, sa Jonevret.

Les også: Sogndal slo svakt Vålerenga

Sarpsborg står på sin side med ett poeng og null mål så langt, og det er vanskelig å se hvor målene skal komme fra denne sesongen.

Trener Geir Bakke var mest fornøyd med at laget tok sitt første poeng for sesongen.

– Det er viktig. Nå er det 14 dager til neste kamp og vi skal glede oss over bortepoenget her. Det er ikke bare, bare å ta med seg poeng fra Stavanger. Det er vi veldig fornøyde med, sa han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus