Meny

Fagermo om baneforholdene: – Det er en skam

Branns Daniel Braaten blir taklet av Odds Bentley. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir som en Idol-finale hvor alle finalistene er i stemmeskiftet, tordnet Dag-Eilev Fagermo etter at Brann og Odd spilte 0-0 på en elendig gressmatte i Bergen.

Akkurat som i lørdagens oppgjør mellom Rosenborg og Strømsgodset, satt baneforholdene i Bergen sitt preg på kampen mellom Brann og Odd. Ballen spratt stort sett dit den ville, og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke nådig i sin kritikk etter oppgjøret.

– Det stilles så store krav til dopingrom og lisenser, men banen er det ingen krav til. Det er en skam. Det kommer over 10.000 mennesker for å se på, men det er jo ikke fotball, sa Fagermo på TV 2.

Odd-treneren sier at han ikke har noen problemer med den tidlige seriestarten, men sliter med å forstå hvorfor lagene må spille på baner med så dårlige forhold.

– Det blir som en Idol-finale hvor alle finalistene er i stemmeskiftet. Dette er for dårlig, og det må komme tøffere krav dersom norsk fotball skal bli bedre. Kunstgress er jo et godt alternativ.

Les også: Martins andre frisparkmål sørget for nytt LSK-poeng

God Brann-keeper

Selv om Fagermo var misfornøyd med underlaget, tok han imot ett poeng med glede i Bergen. Det gjorde også hjemmelagets Piotr Leciejewski. Brann-keeperen reddet det ene Brann-poenget med flere gode redninger.

– Det var en tøff kamp, men vi viser alle at vi er tilbake i eliteserien. Vi skal gi 110 prosent i hver eneste kamp for å få poeng og ikke rykke ned igjen, sa Leciejewski til TV 2 etter kampen.

– Leciejewski skal ha mye av æren. Han viser igjen, akkurat som i fjor, at han blir ekstremt viktig for Brann i år, sa kommentator Jesper Mathisen på direkten.

Les også: Sogndal slo svakt Vålerenga

Ubeseiret

De første 45 minuttene gikk rolig for seg uten at noen av lagene klarte å skape de store sjansene, og kampen fortsatte i samme spor etter hvilen med tøffe dueller og lite finspill.

Odd-back Espen Ruud hadde to gode forsøk på frispark før han serverte Olivier Occéan kampens største sjanse 12 minutter før slutt. Headingen gikk imidlertid midt på Leciejewski.

Brann står nå med to poeng etter to kamper mot medaljekandidatene Strømsgodset og Odd, mens Skien-laget har fire poeng etter at de slo Rosenborg i serieåpningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus