Sogndal slo svakt Vålerenga

Martin Ramsland (nummer 11) ble matchvinner da Sogndal slo Vålerenga 1-0 søndag. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Et meget tannløst Vålerenga har gått 180 minutter uten å score i eliteserien, og det er ikke mye positivt laget kan ta med seg etter to kamper.

Sogndal fikk på sin side sin første trepoenger etter opprykket, poeng som kan bli svært viktige i det mange tror blir en tøff sesong for Eirik Bakkes menn.

Mot VIF avgjorde Ramsland da han utnyttet svakt forsvarsspill av bortelaget, og i andre enden av banen fikk hjemmelagets forsvar en rimelig grei ettermiddag.

Snytt for straffe?

Sogndals raske angripere skapte problemer for VIFs forsvar fra start, og etter 12 minutter sviktet det helt i de bakre rekkene til bortelaget.

Ole Amund Sveen kom rundt på kanten, men en umarkert Mahatma Otoo bommet på ballen. Det gjorde ikke Ramsland, som var like umarkert like foran mål.

Han satte ballen i mål, og dermed kunne hjemmefansen juble for sesongens første mål.

Hjemmelaget var klart best før pause, men etter halvspilt omgang var Sogndal heldige som slapp unna da keeper Mathias Dyngeland på klønete vis felte Deshorn Brown innenfor sekstenmeteren.

Dommer Kai Erik Steen valgte å dømme corner, men reprisen viste at Dyngeland feide Brown i bakken før han slo ballen ut av spill.

Koomson nær dobling

Vålerenga, som ikke klarte å score i seriepremieren mot Viking (0-2), satte hjemmelagets forsvar på svært få prøver.

I stedet var Sogndal nær ved å doble ledelsen da Gilbert Koomson fikk sjansen etter halvtimen, og laget ledet fortjent til pause.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor, og det var ikke før i sluttminuttene at Vålerenga skapte et visst trykk mot Sogndals mål.

Det klarte hjemmelaget å ri av, og dermed tok de sine første poeng etter opprykket fra 1. divisjon i fjor høst.

Vålerenga har på sin side tapt to på rad, og får ikke Kjetil Rekdal orden på laget kan det bli en lang sesong for hovedstadsklubben.