Mané ødela dagen for Liverpool

Sadio Mané scoret to mål mot Liverpool.
Sadio Mané scoret to mål mot Liverpool. Foto: Stefan Wermuth / Reuters

Liverpool skulle bare cruise inn tre poeng etter to tidlige scoringer mot Southampton, men ble tatt på senga av Sadio Mané som revansjerte en straffebom med å snu 0-2 til 3-2 på 26 minutter.

23-åringen fra Senegal skulle egentlig ikke spille kampen mot Liverpool på grunn av karantene, men fikk strøket det røde kortet fra Stoke-kampen etter at klubben anket straffen.

Angrepsspilleren startet likevel på benken søndag, men spilte hovedrollen da Southampton snudde 0-2 til 3-2 på 26 minutter. Mané hadde gått 147 dager uten scoring i Premier League og hadde ikke funnet nettmaskene siden han scoret mot samme motstander i oktober.

– De scoret tre mål, det gjorde ikke vi. Sånn er fotball, oppsummerte Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen ifølge BBC.

– Vi har spilt over 20 kamper, så hvordan kan jeg skylde på spillerne mine? De var ikke i samme slag i annen omgang. Vi har hatt fantastiske øyeblikk denne sesongen, men i dag var det Southampton som hadde det.

Bommet på straffe

Det startet imidlertid dårlig for Mané, som kom inn i pausen for Jordy Clasie etter at Philippe Coutinho og Daniel Sturridge hadde sendt et dominerende Liverpool-lag to mål foran i første omgang. Etter fire minutter på banen fikk han sjansen fra straffemerket, men misbrukte muligheten og Simon Mignolet reddet.

Så begynte showet. Først revansjerte han straffebommen med å redusere til 1-2 fra skrått hold. Deretter utlignet Graziano Pellè med et langskudd, før Mané var tilbake i hovedrollen og ga Southampton alle tre poengene med sin 3-2-scoring fire minutter før slutt.

Klopp: – Burde drept kampen

For Liverpool var veien fra himmel til helvete kort. Torsdag slo de ut erkerivalen Manchester United av europaligaen, og med tre poeng mot Southampton kunne de for alvor meldt seg på i kampen om en mesterligaplass.

Etter en førsteomgang hvor Coutinho sendte bortelaget i ledelsen med et hardt langskudd og Sturridge doblet på en klassisk Klopp-kontring, trodde de fleste at resten av kampen ville være en transportetappe.

Slik gikk det ikke. Med innbytter Martin Skrtel i midtforsvaret vaklet Liverpool-laget bakerst, og til slutt glapp alle tre poengene.

– Førsteomgangen spilte vi fantastisk fotball. Vi burde drept kampen, men vi må akseptere at de kontrollerte kampen i annen omgang, sier Klopp.