Målløst mellom Tromsø og Start

Tromsøs Gjermund Åsen i duell med Starts Gudmundur Kristjansson i kampen Tromsø IL-Start på Alfheim Stadion fredag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det ble en sjansefattig kamp da Tromsø og Start spilte 0-0 i tett snøvær i eliteserien i fotball fredag kveld.

Snøen som lavet ned over Alfheim stoppet ikke fredagens eliteseriekamp mellom Tromsø og Start. Brøytebiler ryddet banen før kampstart, men tett snødrev fortsatte utover i omgangen.

Begge lag satset på samme startellever som i serieåpningen. Da ble det 1-1 mot Lillestrøm i Kristiansand for Start, samme resultat ble det også for Tromsø i Molde.

I Tromsø fredag var det vertene som hadde mye av spillet i første omgang, men det var gjestene fra sør som hadde kampens første skikkelige målsjanse etter 41 minutter i snødrevet.

Mathias Rasmussen slo en corner inn foran mål. Høyest av alle var midtstopper Tapio Heikkilä, men finnens heading gikk tverrliggeren.

Banemannskapene benyttet seg godt av pausen, og i det hjemmelaget sparket i gang andre omgang var gressmatta synlig igjen.

Snøfallet tok seg en pause i andre omgang, og jakten på kampens første scoring fortsatte.

Starts Uduak Cyril Idemokon fikk en god mulighet 20 minutter inn i omgangen, men nigerianeren avsluttet rett på Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn.

Ti minutter før slutt var det vertene som var nær ledelse da Aron Sigurdarson slo et frispark mot mål. Ballen hadde retning mot krysset, men skrudde akkurat nok til å treffe utsiden av nettet.

Tre tilleggsminutter var ikke nok til å avgjøre kampen, og det endte til slutt 0-0.