Coutinho-magi da Liverpool avanserte

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne juble på Old Trafford.
Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne juble på Old Trafford. Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester United fikk starten laget ønsket seg, men et øyeblikks trollmannskunst av Philippe Coutinho sendte Liverpool til kvartfinale i europaligaen med 3-1 sammenlagt.

Takket være Coutinhos strålende scoring endte torsdagens helengelske åttedelsfinale på Old Trafford 1-1. Dermed gikk Liverpool trygt videre sammenlagt.

– Vi visste at dette ville bli en tøff kamp. Nøkkelen var at vi utlignet rett før pause. Det var et øyblikks magi fra den lille mannen, sa Liverpool-forsvarer Dejan Lovren til Viasat etter kampen.

Coutinho avsluttet et fyrverkeri av en første omgang med å rundlure United-back Guillermo Varela, og alene med keeper David de Gea vippet han ballen elegant inn i nærmeste hjørne fra svært spiss vinkel. Mer lekent kunne det knapt gjøres.

Målet gjorde oppgaven nærmest umulig for hjemmelaget foran annen omgang. United måtte ha tre mål til for å gå videre, men var aldri i nærheten av å klare det.

Hav av sjanser

Publikum på Old Trafford fikk valuta nesten fra første stund torsdag. United satte tidlig trykk på gjestene og produserte et knippe gode målsjanser rett før halvtimen var spilt.

Først burde Jesse Lingard ha sendt vertene i ledelsen da han upresset fikk avslutte med hodet fra sju meter. Liverpool-keeper Simon Mignolet fikk en hånd på den svake headingen.

Minuttet etter skjøt Juan Mata utenfor fra meget god posisjon, og deretter fikk Anthony Martial sjansen fra spiss vinkel, men sendte ballen høyt opp på tribunen.

I et fyrverkeri av en første omgang kunne også ledermålet kommet i motsatt ende av banen da Philippe Coutinho fikk avslutte fra strålende posisjon rett før halvtimen var spilt. Kun en fantomredning av United-keeper De Gea forhindret scoring.

Iskald Martial

Det første målet var likevel signert hjemmelaget. Anthony Martial var iskald fra straffemerket etter at han selv var blitt lagt i bakken med ulovlige midler av Liverpool-back Nathaniel Clyne. Ufortjent med 1-0 var det ikke.

Liverpool kunne slått tilbake umiddelbart da Daniel Sturridge svingte et frispark knallhardt over hodet på keeper De Gea, men ballen traff tverrliggeren.

Det manglet i det hele tatt ikke på store sjanser på Old Trafford. Jordan Henderson misbrukte en eventyrlig sjanse til på utligne for gjestene, og deretter presterte United-unggutten Marcus Rashford en enda større miss, før Coutinho utlignet sekunder før lagene skulle i garderoben.

Annen omgang ble langt fra like sjanserik og underholdende. Flere mål ble det heller ikke, og dermed får Liverpool jobben med å forsvare Englands ære i de siste rundene av europaligaen.