Arsenal ned med flagget til topps mot Barcelona

Dette praktmålet fra Luis Suárez ga Barcelona seier over et sjanseskapende Arsenal i mesterligaens åttedelsfinale onsdag. Foto: Carl Recine, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oppgaven ble som ventet for stor for Arsenal, som igjen røk ut av mesterligaen i første cuprunde, men laget viste positive takter i 1-3-tapet mot Barcelona onsdag.

Gjestene var best i store deler av returkampen i Barcelona, skapte mange sjanser og viste kvaliteter som kan hjelpe laget ut av formkrisen som er i ferd med å spolere sesongen for Arsène Wenger og hans menn.

Et fantastisk volleyskudd fra Luis Suárez ga Barcelona 2-1 i det 65. minutt, midt i en periode hvor Arsenal skapte store muligheter til å score ledermålet som ville skapt full spenning igjen.

Gjestene fortsatte å skape sjanser helt til Lionel Messi punkterte kampen rett før slutt. Det var Messis niende mesterligamål mot Arsenal.

– Vi hadde våre sjanser, men utnyttet dem ikke. Vi må berømme Barcelona. De har to-tre spillere som forvandler normalt liv til kunst, sa Wenger.

– Det er tungt å være ute, men vi spilte med høy kvalitet mot Europas beste lag.

Arsenals oppgave virket håpløs etter 0-2-tapet i London, men om det i stedet var gjestene som fikk 2-1-målet ville laget manglet bare en scoring på å ta seg videre. I stedet går Barcelona videre med tilsynelatende komfortable 5-1.

Suárez' 43. mål for sesongen (og hans 18. assist) skal ha mye av æren for det. Det var effektiviteten som berget den spanske storklubben onsdag.

Enrique skrøt av MSN

Barcelona scoret først i øsregnet på Camp Nou. David Ospina hadde nettopp levert en strålende redning på en avslutning fra Messi da Barcelona i det 17. minutt angrep igjen. Suárez spilte fram Neymar, som tok med seg ballen inn i feltet og plasserte den inne ved stolpen.

– Vi er henrykt over at Messi, Suárez og Neymar er våre spisser, sa Barcelona-trener Luis Enrique om angrepstrioen om er oppe i 106 mål denne sesongen.

Bortsett fra det ene minuttet var det Arsenal som skapte mest i første omgang.

Allerede etter et par minutter spilte Mesut Özil fram Danny Welbeck til en avslutning som så vidt ble blokkert av Javier Mascherano. Kontringsvillige gjester kom stadig på besøk i hjemmelagets felt, både før og etter Barcelonas ledermål.

Gjestene kunne også hatt straffespark da Alexi Iwobi raidet i feltet i det 35. minutt. Mascherano var borti ham med kneet, men kontakten var ikke tydeligere enn at det var greit da dommeren vinket spillet videre.

Ubeseiret i 38 kamper på rad

Både Mohamed Elneny, Alexis Sánchez og Welbeck hadde farlige avslutninger i slutten av første omgang, og det var gjestene som startet friskest også i annen omgang. I det 51. minutt kom en fortjent utligning da Sanchez serverte Elneny, som knallet ballen i krysset.

Det var den 23-årige egypterens første scoring for Arsenal.

Ospina leverte en ny mesterlig redning på en Messi-avslutning før Welbeck kom til to store sjanser. Den første ble mesterlig blokkert av Mascherano, den andre gikk utenfor. Rett etter Suárez-scoringen hadde Welbeck en avslutning i tverrligger.

Ti minutter før slutt hadde Arsenal en enorm trippelsjanse ved Sanchez og innbytterne Olivier Giroud og Theo Walcott, men hjemmekeeper Marc-Andre ter Stegen var både god og heldig, og Barcelona er nå ubeseiret i 38 kamper på rad.