Meny

Atletico til kvartfinale etter straffedrama

Atlético Madrid forsøkte og forsøkte å avgjøre i ordinær tid og ekstraomganger. Foto: Sergio Perez / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken Atlético Madrid eller PSV klarte å score et eneste spillemål over to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen, men på straffer var spanjolene best og vant 8-7 etter straffer.

Atlético var antatte favoritter før oppgjøret, og det var ventet at spanjolen skulle ta seg videre med 0-0 i bagasjen fra oppgjøret i Amsterdam.

– Dette viser stoltheten og den mentale styrken vår, sa Juanfran etter kampen.

Begge lagene lå dypt i banen og ønsket å satse på kontringer. Første omgangen var jevn. Både hjemme- og bortelaget kom til muligheter, men målvaktene Jan Oblak og Jeroen Zoet sto glimrende i buret.

Jevnt

Utover i annen omgang tok den spanske hovedstadsklubben mer og mer over. Vertene nærmet seg ledelsen, men manglet det siste lille når ballen nærmet seg sekstenmeteren. I tillegg fortsatte Zoet å stå bra bakerst.

Det sto 0-0 etter ordinær tid og det var duket for ekstraomganger. Der ble det fort klart at PSV hadde lite å by på offensivt. Det gjaldt å forsvare seg inn til straffer, noe nederlenderne lyktes med. Madrid kom aldri til de helt store sjansene.

– Vi slutter aldri å tro på oss selv. Det har treneren vår, Diego Simeone, lært oss, sa Juanfran.

Innbytter bommet

Marco van Ginkel satte den første straffen for PSV i mål, og Antoine Griezmann var sikker for Atlético Madrid. Andrés Guardado banket den neste straffen i nett for klubben fra Eindhoven, mens Gabi lurte sitt forsøk så vidt inn.

Davy Pröpper, Koke, Jeffrey Bruma og Saul satte de påfølgende straffene i mål. Héctor Moreno plasserte PSVs femte forsøk i mål ved stolperota og Fernando Torres måtte score. Den tidligere storscoreren var kald og satte ballen høyt i mål.

Sjansen for å bli syndebukk ble større og større. En bom kunne virkelig bli skjebnesvangre, men Maxime Lestienne, Jose Gimenez, Santiago Arias og Filipe Luís satte også sine straffer.

Innbytter Luciano Narsingh ble den første til å bomme. For første gang var Atlético Madrid i posisjon til å avgjøre straffesparkkonkurransen. Juanfran banket straffen i mål og sendte laget sitt til kvartfinalen.

– Vi var i denne situasjonen i fjor. Dette gir oss mye styrke framover, sa Juanfran.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus