Meny

To stoppere skadd da City avanserte på lavgir

Manchester City må trolig klare seg uten Vincent Kompany i flere uker. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City gikk enkelt til kvartfinalen i mesterligaen, men skader på stopperne Vincent Kompany og Nicolás Otamendi skaper trøbbel.

Manchester City hadde 3-1 å gå på før tirsdagens returkamp hjemme mot Dynamo Kiev.

Der gjorde ikke de himmelblå mer enn nødvendig for å ta seg videre til sin første kvartfinale i mesterligaen med 0-0 i returmøtet.

– Det er veldig godt å skrive klubbhistorie. For første gang er vi videre til kvartfinale. Denne spillergruppen jobber hardt hver eneste dag for å gjøre denne klubben enda større, sa City-backen Pablo Zabaleta.

– Målet er minst å komme til finalen. Det blir vanskelig, men i dag handlet alt om å få jobben gjort. Ingen stor kamp, men vi er veldig fornøyd, sa Zabaleta.

Trolig alvorlig

Verre var det at City fikk to stoppere skadd, begge den første halvdelen av førsteomgangen.

Kaptein Kompany, som bare har vært på banen i 18 kamper denne sesongen, ble skadd før fem minutter var spilt. Belgieren satt resignert på gresset og forsto trolig hvor alvorlig det hele var. Det blir spekulert i at en strekkskade vil holde den skadeforfulgte stopperen ute i flere uker.

Etter et kvarter ble også makker Otamendi skadd. Han haltet av banen, men gjorde et tappert forsøk på å fortsette. Det gikk, men bare i åtte minutter.

Stolpe ut

Dermed ble manager Manuel Pellegrini tvunget til å sette inn stopperreservene Eliaquim Mangala og Martín Demichelis midtveis i 1. omgang.

– Det er synd at vi må bytte ut våre to beste stoppere, sukket Zabaleta.

Yaya Touré overtok kapteinsbindet for vertene. City skapte veldig lite, men hadde full kontroll på sine ukrainske gjester.

Sergio Agüero var nær å gi vertene ledelsen etter timen, men etter fint samspill med Touré, avsluttet argentineren utenfor. Like etter skjøt Jesus Navas i stolpen.

Dinamo har aldri vunnet på engelsk jord. 0-2-11 var fasit før besøket i Manchester.

Kvartfinalene i mesterligaen trekkes fredag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus