Høgmo: – Jarstein har styrket aksjene sine

Ørjan Håskjold Nyland (t.v.) og Rune Almenning Jarstein kjemper om keeperplassen på landslaget.
Ørjan Håskjold Nyland (t.v.) og Rune Almenning Jarstein kjemper om keeperplassen på landslaget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Mathias Høgmo holder kortene tett til brystet med hensyn til laguttak, men innrømmer at Rune Almenning Jarstein har imponert ham den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høgmo offentliggjorde tirsdag troppen som skal møte Estland og Finland til privatlandskamper senere denne måneden. Et av de store spørsmålene er hvem som skal vokte det norske målet i de kampene.

Ørjan Nyland var Høgmos førstevalg gjennom hele den avsluttede EM-kvalifiseringen, men den tidligere Molde-keeperen har slitt benken for Ingolstadt i Bundesliga denne sesongen.

Jarstein i front

Rune Almenning Jarstein har på sin side storspilt for Hertha Berlin og er soleklart førstevalg for klubben som bare har Bayern München og Borussia Dortmund foran seg på tabellen.

Høgmo ville ikke lette på sløret med tanke på hvem som får tillit i de to kommende landskampene.

– Vi har tre veldig gode keepere i troppen. I tillegg til Jarstein og Nyland, var kanskje André Hansen banens beste for RBK i serieåpningen, sier landslagssjefen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styrket aksjene

Han gir samtidig Rune Almenning Jarstein følgende verbale klapp på skuldra foran landslagssamlingen som står for døren.

– Jeg er veldig komfortabel med keepersituasjonen, så får vi se hvordan det blir fremover, men det er ingen tvil om at Jarstein har styrket aksjene sine veldig.

Jarstein, som ikke har spilt en landskamp siden privatlandskampen mot De forente arabiske emirater i august 2014, har kun sluppet inn 26 mål på like mange ligarunder i Bundesliga denne sesongen.