Viking slo Vålerenga i seriepremieren

Vikings Björn Daníel Sverrisson jubler for sin perle av en scoring i 1. omgang mot Vålerenga på Ullevaal. Det endte 1-0 til gjestene fra Stavanger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viking slo til med seier i sesongåpningen borte mot Vålerenga. Björn Daníel Sverrisson og Mathias Bringaker sto for to perlescoringer.

Vålerenga har sjelden tapt sesongpremieren. Det er en mannsalder siden at Viking har vunnet på fremmed gress i åpningen. Det var to målrike oppgjør mellom de to klubbene forrige sesong.

Viking vant 4-2 i Oslo på høsten, mens Vålerenga vant vårkampen 4-3 i Stavanger, men denne gangen var det langt mellom høydepunktene på en tynt besatt landskamparena. Litt over 7500 tilskuere hadde funnet veien til Ullevaal.

– Traff godt

Kampen innledet veldig avventende og nervøst fra begge lag. Hjemmelaget ved veteranen Kjetil Wæhler (39) viste nok en gang store rutine og ryddet opp de spede forsøkene fra Viking.

Viking tok ledelsen 1-0 på en sjanse litt ut fra intet. Etter 22 minutter mottok Vikings islandske midtbanemann, Björn Daníel Sverrisson, ballen på brystet i en litt «ufarlig posisjon», men han klarte å finte seg til en bedre posisjon før han banket ballen i mål bak Aslak Falch fra drøye 25 meters hold.

– Jeg traff godt og det er flott å starte sesongen på denne måten, sa islendingen til TV 2.

Han spilte bare drøye halvtimen i første seriekamp i fjor før han ble skadd. Han spilte ikke flere kamper forrige sesong.

Stillingskrig

Vålerenga hadde også sine muligheter. Daniel Fredheim Holm hadde først muligheten. Deshorn Brown dukket plutselig opp foran Iven Austbø etter et forsøk fra Grindheim, men avslutningen gikk over mål denne gangen.

– Vi styrte kampen, men vanskelig å forsvare seg mot en slik avslutning, sa Vålerenga-kaptein Christian Grindheim om målet til Sverrisson.

Stillingskrigen fortsatte etter sidebytte, og med 20 minutter igjen av kampen satte Kjetil Rekdal inn talentet Sander Berge. 18-åringen viste tidvis hvorfor han var på prøvespill i West Ham.

Det var derimot Vikings innbytter Mathias Bringaker som fant nettmaskene. 19-åringen gjorde alt på egen hånd da han skar inn fra kanten og avsluttet med et kremmerhus bak Falch.

– Det smakte godt med scoring i en så viktig kamp på Ullevaal, sa Bringaker.

Det var forrige helg at Bringaker virkelig presenterte seg i treningskampen mot Rosenborg.

– Det er moro og et bra timet innhopp for Mathias, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

– Jeg synes vi får dårlig betalt. Vi klarte ikke score mål på de få sjansene vi skapte. Det synes jeg var skuffende, sa Kjetil Rekdal.