Meny

Riise klar for Aalesund: – Fantastisk å være tilbake der alt startet

John Arne Riise blir ikke spilleklar for AaFK til fredagens eliteserieåpning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riise er endelig klar for Aalesund. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag ettermiddag.

– Endelig! Da ordnet alt seg slik vi hadde håpet, men ikke helt våget tro på. John Arne Riise er klar for AaFK, skriver klubben på sine hjemmesider.

Riise vil bli presentert på stadion foran fredagens serieåpning mot Stabæk, og han vil få tildelt drakt nummer 6. Klubben skriver at de håper flest mulig kommer på kamp for å gi 35-åringen en fortjent velkomst.

Selv takker Riise alle som har gjort overgangen mulig.

– Da kan jeg stolt fortelle at jeg har signert for Aalesund FK. Føles fantastisk å være tilbake der alt startet. Tusen takk til alle som gjorde dette mulig og for all støtte! Utrolig takknemlig, skriver Riise på Facebook.

Les også: John Arne Riise legger opp

Takker Betsson

Reklamene med John Arne Riise, laget for spillselskapet som han tidligere samarbeidet med, kommer ikke til å bli vist på norske TV-skjermer. Dermed lå veien helt åpen for et comeback i Aalesund for 35-åringen.

– Tusen, tusen takk, Betsson! Jeg elsker dere og vil alltid være takknemlig for at dere realiserer min store drøm! Dere er fantastiske! skrev Riise på sin Twitter-konto.

Tidligere fredag sa fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, at Riise ikke kan bli spillerklar til serieåpningen mot Stabæk.

– Alle som skal spille kamp for Aalesund og Stabæk i kveld måtte ha sendt inn overgangspapirene i går (torsdag). Det ville ikke være mulig å bli spilleklar i kveld for noen spillere hvis overgangen ikke har kommet inn ennå. Så vidt meg bekjent har det ikke kommet inn noen overgangspapirer på ham, sa han til VG.

– Kan fritt signere

Spillselskapet sier følgende om avgjørelsen om å trekke reklamene:

«NFF og Norsk Tipping har forsøkt å presse Aalesund slik at John Arne Riise ikke kan spille fotball for dem. Dette har de gjort selv om kontrakten mellom Riise og Betsson ble sagt opp for at John Arne Riise skulle kunne avslutte sin karriere i hjembyen.»

«Vår solidaritet ligger hos John Arne Riise, klubben og alle tilhengere av norsk fotball. Derfor har vi i Betsson bestemt oss for å frivillig fjerne de fremtidige TV-reklamene og andre markedskampanjer som omfatter John Arne Riise. På denne måten kan John Arne Riise nå fritt signere for Aalesund.», sier Ulrik Bengtson i Betsson Group i en pressemelding.

– Gledelig

Det var NFF som rådet AaFK til å ikke signere Riise så lenge spillselskapet skulle vise reklamefilmer med den tidligere Liverpool-spilleren. Generalsekretær Kjetil Siem er glad for at det har løst seg.

– Dette er en veldig gledelig nyhet for norsk fotball. NFF har hele tiden ønsket Riise velkommen tilbake til norske fotball, og den siste tids prosess mellom Riise, AaFK, NTF, NFF og Norsk Tipping har vært god.

– Med dagens avklaring ser det ut til at det som har vært det siste hinderet er ryddet av veien. Vi mottar i alle fall overgangspapirene med glede i NFFs lokaler på Ullevaal stadion, sa Siem til Fotball.no.

Les også: Riise på legesjekk hos AaFK

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus