Bendtner vraker seg selv etter Hareide-samtale

Åge Hareide tar ut det danske landslaget onsdag. Uttaket kan du se direkte i vinduet over fra klokken 13.00.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en alvorsprat med landslagstrener Åge Hareide har Nicklas Bendtner meldt forfall til nordmannens første landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareide har vi kommet fram til at jeg ikke tar del i de to neste landskampene. En måned uten spilletid og en veldig vanskelig situasjon for meg i Wolfsburg har gjort at jeg i samarbeid med Åge har meldt forfall, sier Bendtner i en uttalelse ifølge danske Ekstra Bladet.

Nicklas Bendtner blir ikke en del av Åge Hareides første danske landslagstropp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Nicklas Bendtner blir ikke en del av Åge Hareides første danske landslagstropp. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Hareide presenterer sitt første uttak som dansk landslagssjef klokken 13.00 onsdag. Ved å ta en prat med Wolfsburg-spiller Bendtner i forkant av uttaket, har han trolig sluppet unna et vanskelig og potensielt kontroversielt valg.

– Alle vet forhåpentligvis hvor mye landslaget betyr for meg, og jeg vil alltid være til rådighet så lenge jeg spiller. Det er en stor ære å bære våre farger. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Åge og Jon (Dahl Tomasson, assistent) i framtiden, og jeg ønsker laget hell og lykke de neste kampene, skriver Bendtner.

Les også: Hareide vil gjenskape dansk 80-tallsmagi

28-åringen er helt ute i kulden i tyske Wolfsburg og har ikke vært i aksjon siden 6. februar. Dansken har ikke startet en kamp siden november.

Danmark møter Island og Skottland i slutten av mars.