Reservekeeper ble Citys straffehelt på Wembley

Willy Caballero reddet tre av fire straffer mot Liverpool.
Willy Caballero reddet tre av fire straffer mot Liverpool. Foto: Paul Childs / Reuters

Willy Caballero har fått bare to seriekamper for Manchester City denne sesongen, men ble den store helten da han reddet tre straffespark i ligacupfinalen mot Liverpool.

Etter 90 minutter og en scoring for hvert lag, signert Fernandinho (City) og Philippe Coutinho (Liverpool), måtte det ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til for å skille lagene på Wembley.

Caballero har vært Manuel Pellegrinis «cupkeeper», men mange lurte på om manageren ville gå for førsteskanse Joe Hart i finalen. Det gjorde han ikke, og 34-åringen takket for tilliten ved å redde tre av fire Liverpool-forsøk i straffesparkkonkurransen, til glede for City-fansen.

– Jeg ville heller tapt pokalen enn ikke å holde ord, sa Pellegrini etter finalen, ifølge BBC.

– Pressen ventet bare på å kritisere meg dersom Caballero gjorde en feil. Jeg stolte på ham. Jeg er veldig glad på alles vegne, men mest på hans fordi han fortjente det.

– Tidenes keepervalg

City-keeperen selv feiret ved å bære lagkamerat Wilfried Bony gjennom feiringen på Wembley.

– Det er fantastisk for alle som er blå! Det er et stort øyeblikk for meg og min familie, sa den gråtkvalte argentineren.

TV 2s ekspertkommentator, Brede Hangeland, hyllet avgjørelsen etter straffesparkkonkurransen.

– Tidenes keepervalg, sa Crystal Palace-stopperen.

– Det er en målvakt som bare har varmet benken i Manchester City, og så går han hen og blir den store helten. For et øyeblikk!

Forrige gang Manchester City vant ligacupen var i 2014 da Sunderland ble slått 3-1. Det ble også sifrene i søndagens straffesparkkonkurranse.

Finalenerver

Første omgang på Wembley var tett, jevn og preget av finalenerver. Liverpool gikk ut i kjent stil med høyt press og stresset Manchester City, uten at det resulterte i målsjanser.

Etter hvert tok de lyseblå over ballinnehavet og initiativet og skapte omgangens eneste mulighet ved Sergio Agüero. Argentineren tok seg forbi Mamadou Sakho og fyrte av et skudd som ble slått stolpe ut av Simon Mignolet.

Nevnte Sakho måtte senere forlate banen, tydelig skuffet, grunnet en hodeskade.

Fire minutter etter hvilen fikk kampen scoringen den trengte. Også Citys annen målsjanse var det Agüero som sto bak da han spilte fram en Fernandinho i fullt firsprang. Brasilianeren skjøt fra skrå vinkel, og ballen gikk mellom armen og kroppen til Mignolet, et skudd Liverpool-keeperen burde hatt kontroll på.

– Keepertabbe, konkluderte Hangeland fra kommentatorplass.

Coutinho utlignet

Raheem Sterling kunne og burde doblet ledelsen mot sin tidligere klubb ved to anledninger. Først sleivet han et skudd utenfor fra fem meter etter en times spill, før han fikk en ny sjanse fra rundt 11 meter, bare for å se ballen skli av foten.

Litt ut av det blå utlignet Liverpool sju minutter før full tid. Etter at Adam Lallanas skudd gikk i stolpen, fant ballen veien til Coutinho, som fra kort hold enkelt kunne bredside inn 1-1 til enorm jubel fra de tilreisende fra Liverpool.

Manchester City stormet fremover i sluttminuttene på jakt etter vinnermålet, men verken Fernando eller Yaya Touré fikk ballen i mål. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Caballero-show

I ekstraomgangene fikk lagene én målsjanse hver, ved Sergio Agüero og innbytter Divock Origi. Nærmest et vinnermål var City-spissen da han forsøkte å chippe ballen forbi Simon Mignolet, som fikk en hånd på ballen og reddet forsøket.

Etter 30 minutters spilleforlengelse måtte det straffer til for å kåre en vinner. Der scoret kun Emre Can for Liverpool, mens Jesus Navas, Sergio Agüero og Yaya Touré avgjorde til Citys fordel.

Caballero reddet i tur og orden skuddene fra Lucas, Philippe Coutinho og Adam Lallana.