Effektive City med solid borteseier

Sergio Agüero banker inn 1-0-målet for Manchester City mot Dynamo Kiev i mesterligaen onsdag. Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters

Manchester City tok et godt steg videre fra åttedelsfinalen med 3-1 i bortemøtet mot Dynamo Kiev i mesterligaen onsdag.

Kiev-spillerne hadde ikke spilt en obligatorisk kamp på flere måneder. Det virket derimot ikke slik for hjemmelaget gikk ut i et stort tempo.

Anført av spilleoppleggeren Andrej Jarmolenko ble Joe Hart satt på et par prøver innledningsvis. Ved en anledning fikk han så vidt hånden borti, og ballen havnet oppå tverrliggeren.

Etter et kvarter slo derimot City til. Citys giftige spiss Sergio Agüero fikk ballen i beina inne i feltet etter en corner, og argentineren kunne enkelt banke ballen i mål.

At det var Agüero som scoret var vel ingen tilfeldighet, for han har stått for 16 mål i sine siste 17 mesterligakamper fra start.

Mønsterangrep

Etter 40 minutter valset City opp et mønsterangrep. En langpasning fra egen banehalvdel fant Agüero. Hans hælspark sendte Raheem Sterling fri på kanten. Han igjen la inn til David Silva som på bakre stolpe sendte ballen i det åpne målet.

Ved siden av effektive spisser viste også midtbaneduoen Fernando og Fernandinho til tider godt samspill.

Dinamo Kiev-trener Sergej Rebrov hadde nok merket seg at City ikke har vært så solide i sitt defensive arbeid. Derfor kom laget ut etter hvilen med samme intensitet som i 1. omgang. Denne gangen fikk de lønn for innsatsen.

Ny spenning

City-stopperen Nicolás Otamendi fikk ikke klarert skikkelig et overlegg inne i feltet, og ballen havnet rett i beina på Vitalij Bujalskij like utenfor 16 meteren. Han dundret til på direkten og ballen traff Otamendi på sin vei mot mål og utmanøvrerte Hart fullstendig. Kampen fikk ny nerve og levde helt inn.

Etter 78 minutter måtte den engelske landslagsmålvakten ty til en redning fra øverste hylle. Bujalskijs avslutning hadde retning mot hjørnet, men Hart fikk en hånd på ballen.

City kunne fort ha fått et enda bedre resultat med seg. Etter 82 minutter fikk Yaya Toure stå helt umarkert inne i feltet. Sterling traff med innlegget, men Toure klarte å mirakuløst vis å sende headingen fra fire-fem meter i bakken og utenfor.

Mot slutten av kampen virket Kiev-spillerne å ha løpt ifra seg. City hadde ballen mest, og hjemmelaget ble trykket lenger og lenger bakover. I siste spille minutt skulle derimot Toure få sin revansje. Ingen fulgte ham på et løp, og han fikk slå til fra 17-18 meter og 3-1.

Dermed kunne City-manager Manuel Pellegrini og hans spillere trekke et lettelsens sukk. De fikk en solid borteseier med seg i kofferten på vei hjem til England.

Returkampen spilles i Manchester tirsdag 15. mars.