Messi straffet Arsenal

Lionel Messi ble nok en gang avgjørende for Barcelona.
Lionel Messi ble nok en gang avgjørende for Barcelona. Foto: Toby Melville / Reuters

Angrepsstjernen Lionel Messi dunket to baller forbi Petr Cech da Barcelona vant 2-0 i mesterligamøtet med Arsenal. London-laget har nå en svært tøff oppgave foran seg i jakten på avansement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har fortsatt en sjanse. Vi gir aldri opp, sa Arsenal-stopper Per Mertesacker etter kampen, ifølge BBC.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre. Vi får det tøft i returmøtet, men vi skal gjøre vårt beste, sa midtbanespiller Aaron Ramsey.

Messi og co. har på sin side et nær perfekt utgangspunkt før returmøtet etter tomålstriumfen i London tirsdag. Neymar kunne ha satt inn 3-0 på overtid, men 2-0 i første åttedelsfinale er katalanerne trolig svært fornøyd med.

– Det er bare å ta av seg hatten for Barcelona, sa Viasats ekspertkommentator for anledningen, Åge Hareide, like før slutt.

Kontringsmål

Kampens første scoring kom etter 71 minutters spill, og den kom etter en dødelig Barca-kontring. Neymar fant Suárez, uruguayaneren fant Neymar igjen, før brasilianeren lekkert spilte fri Lionel Messi i god posisjon. Argentineren ventet ut Arsenal-keeper Cech, lyktes i å få burvokteren ned, og satte ballen i nettmaskene.

12 minutter etter var argentineren på farten igjen. Messi ble felt i boksen av Arsenal-innbytter Mathieu Flamini, og dommer Cüneyt Çakir blåste for straffespark. Det ekspederte Messi sikkert i kassen.

– Vi sikret oss et utrolig bra resultat mot et utrolig godt lag, men ingenting er i boks ennå, sa Messi etter kampen, ifølge Barcelonas Twitter-konto.

Frisk Arsenal-start

Begge lag hadde store sjanser kampen igjennom, men verken Petr Cech eller Marc-André ter Stegen lot seg overliste før hvilen.

Arsenal startet friskt på eget gress i London. Engelskmennene presset katalanerne bakover, men uten tellende resultat. Etter de første ti minuttene begynte Barcelona å trille ball, men heller ikke de fikk nettsus.

Olivier Giroud og Alex Oxlade-Chamberlain kom til gode muligheter for vertene, mens Luis Suárez kom til to store sjanser på tampen av omgangen, men publikum måtte vente til etter hvilen for å få se scoringer. Dessverre for hjemmefansen ble det scoringer feil vei.

Før Messis 1-0-mål hadde Arsenal-spiss Giroud nok en gang hatt muligheten til å score, men franskmannen ble hindret av en sterk ter Stegen i gjestenes bur. I stedet ble det en kjapp Barcelona-dobbel i London.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus