Hevder United velger Giggs foran Mourinho

Det kan se ut til at Ryan Giggs overtar som manager til sommeren. Han er i dag assistent til pressede Louis van Gaal. Foto: Paul Childs (Reuters / NTB scanpix)
Det kan se ut til at Ryan Giggs overtar som manager til sommeren. Han er i dag assistent til pressede Louis van Gaal. Foto: Paul Childs (Reuters / NTB scanpix)

Ryan Giggs skal være favoritt til å erstatte pressede Louis van Gaal, skriver Sunday Mirror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den engelske avisen ønsker Old Trafford-klubben å la assistentmanager Giggs rykke opp etter sesongen. Alt tyder på at van Gaal gir seg som manager etter sesongen. Trenerveteranen har ikke klart å løfte United etter at han overtok etter David Moyes.

José Mourinho har i lang tid blitt koblet til Manchester United, men portugiseren ser ikke ut til å få det mange mener er den tidligere Chelsea-trenerens drømmejobb.

I United tror man at portugiseren ikke er rett mann når store grep må tas for å bygge opp igjen storklubben, skriver The Mirror.

– Å ansette Mourinho vil bare dekke til sprekkene. Klubben har en langsiktig plan de ønsker å stå ved, sier en kilde.

Les også: Telegraph: – United freder van Gaal

Lei Mourinho-mas

Det betyr i så fall at United holder lovnaden om at Giggs rykker opp til jobben som hovedtrener, slik han skal ha blitt lovet da van Gaal ble ansatt i 2014.

Og selv om Man Utd har slitt under van Gaal, får Giggs ofte ros for sin jobb. Mirror mener Giggs kan være mannen som samler troppene i det som skal være en splittet klubb.

United skal også ha reagert på kontakten med agent Jorge Mendes, som de føler er iscenesatt av Mourinho i et forsøk på å lande toppjobben og samtidig øke presset på van Gaal.

Les også: Britiske medier hevder Mourinho er United-klar

Shrewsbury neste

Giggs skulle gå tre år i lære under van Gaal, men såfremt ikke sesongavslutningen fører til et solid United-løft, vil waliseren få hovedansvaret allerede til sommeren, skal en tro den engelske avisen.

Manchester United tapte overraskende 1-2 mot Midtjylland i Champions League sist uke. Nå er spørsmålet om det kommer en ny smell mot Shrewsbury (League One) i FA-cupen mandag.

Les også:

– Mourinho med jobbsøknad til United

Van Gaal vurderer å gi seg ved sesongslutt

Van Gaal: – Et godt år

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus