Blatter: – Du kan ikke kjøpe fotball-VM

Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president. Her sammen med Norges fotballpresident Yngve Hallén på Ullevaal stadion i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president. Her sammen med Norges fotballpresident Yngve Hallén på Ullevaal stadion i 2014. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Sepp Blatter hevder det er umulig å kjøpe retten til å arrangere fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste uke skal FIFA velge ny president. Samtidig kjemper 79 år gamle Blatter sin kamp. Han er utestengt fra alle fotball i åtte år etter en regelstridig pengeutbetaling til den suspenderte UEFA-sjefen Michel Platini.

Blatter avviser all skyld i et eksklusivt intervju med den engelske storavisen The Times. Den skandaleombruste FIFA-toppen hevder politiske føringer er det som avgjør hvor et fotball-VM havner.

Les også: Blatter hever fremdeles presidentlønn

Ifølge Blatter blandet Frankrikes daværende president, Nicolas Sarkozy, seg inn da det skulle stemmes over hvem som skulle få arrangere fotball-VM i 2022. Sarkozy ba ifølge Blatter Platini om ikke å støtte USA, noe som åpnet for at Qatar til slutt fikk tilsagnet.

– Du kan ikke kjøpe fotball-VM, det vil til slutt havne der den storpolitiske sfæren ønsker. For 2022 hadde Platini i det minste mot til å ringe meg og si «at nå har vi hatt et møte med landets statsoverhode. Dersom statsoverhodet ber meg støtte Frankrike av ulike årsaker, vil jeg gjøre det». Han sa «min stemme går ikke til amerikanerne». Da forsto jeg at vi hadde et problem. Vi prøvde, men det var for sent, sier Blatter, som hevder «Platini fortalte meg at president Sarkozy tvang ham til å stemme for Qatar».

Blatter kjemper febrilsk for å renvaske seg og har anket suspensjonen fra all fotball i åtte år.

Les også: FIFA-topp fikk 50.000 dollar måneden i bestikkelser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus