Molde fikk trøbbel i Spania

Molde fikk det tøft i Spania torsdag.
Molde fikk det tøft i Spania torsdag. Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters

Molde innledet friskt i Spania, men fikk store problemer utover i kampen og reiser hjem etter 0-3-tap mot Sevilla.

Dermed blir utgangspunktet for neste ukes returkamp av den meget vanskelige sorten for Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Molde imponerte i gruppespillet, men en sensasjon må til for at MFK tar seg videre fra europaligaens 16-delsfinale etter torsdagens tremålstap.

– Sevilla er 99 prosent sikkert videre, sa Solskjær til Romsdals Budstikke.

De norske gjestene innledet friskt, men Fredrik Gulbrandsen maktet ikke å score på to fine muligheter.

Offside

Molde, som er utenfor sesong, fikk det etter hvert tungt utover i 1. omgang. Sevilla økte tempoet, og MFK ble hengende mer og mer etter.

Fernando Llorente var nådeløs da han fra mistenkt offsideposisjon via stolpen satte inn 1-0 til Sevilla etter 35 minutter. Samme mann økte til 2-0 tidlig i 2. omgang. Innbytter Kévin Gameiro la på til 3-0 et drøyt kvarter før slutt.

– Det er synd at de får 1-0 på et mål som ikke skal være mål. Llorente var i offside, sa Solskjær til lokalavisen.

Llorentes første mål ble starten på en tung kveld for Molde. Da Joona Toivio ikke lyktes med en takling, kunne den tidligere Juventus-spissen ordne 1-0 med venstrefoten.

TV-reprisene tydet på at Sevillas åpningsmål skulle vært annullert for offside.

Tamt forsvar

Like etter burde Llorente doblet ledelsen, men umarkert headet han utenfor fra seks meter. Den bommen ble glemt da spissen fikk muligheten fra spiss vinkel bare tre minutter etter pause.

Etter altfor enkelt forsvarsspill fra Vegard Forren, var Llorente frempå med høyrefoten. Ole Gunnar Solskjær så betenkt ut da fjernsynskameratene zoomet inn på MFK-treneren.

Stående applaus ventet da Llorente ble byttet ut etter 57 minutter. Kaptein Coke skjøt i tverrligger via Molde-keeper Ethan Horvath etter timen, mens innbytter Kévin Gameiro utnyttet svakt forsvarsspill og enda dårligere keeperspill etter 72 minutter.

Gameiro burde økt til 4-0 litt senere, men spissen med rosa farge på skoene, skjøt utenfor.