Gent skapte spenning på tampen mot Wolfsburg

Julian Draxler herjet med Gent og scoret to ganger for Wolfsburg i 3-2-seieren i mesterligaen onsdag. Foto: François Lanoir, Reuters / NTB scanpix
Julian Draxler herjet med Gent og scoret to ganger for Wolfsburg i 3-2-seieren i mesterligaen onsdag. Foto: François Lanoir, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Wolfsburg så ut til å ha sikret kvartfinaleplass i mesterligaen, med tre måls ledelse borte mot Gent, men vertene skapte ny spenning ved å redusere til 2-3.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed lever oppgjøret fram til returkampen i Tyskland om to uker. Der må Gent finne en måte å stoppe Julian Draxler og Max Kruse om laget skal ha noe håp om å gå videre.

Duoen herjet med hjemmeforsvaret i store deler av onsdagens kamp i Belgia. Draxler scoret to ganger og Kruse en.

– Vi mistet tråden og havnet i feil gir. Vi spolerte et godt resultat, og nå har vi blandede følelser, sa Draxler etter to baklengsmål i kampens siste ti minutter.

– Likevel må vi se positivt på det. Alt er i våre egne hender.

Vakkert

Wolfsburg dominerte første omgang, men fikk uttelling først rett før pause. Draxler rundlurte Thomas Foket ved sidelinja, spilte vegg med Kruse og sendte en iskald avslutning i mål bak keeper Matz Sels.

Tidlig i annen omgang gjorde Draxler alt selv da han doblet ledelsen. Han erobret selv ballen, spilte tunnel på Stefan Mitrovic og vippet ballen over den utrusende målvakten.

– Julian er noe av det beste vi har i tysk fotball, skrøt sportsdirektør Klaus Allofs.

Tre minutter senere så Kruse ut til å punktere kampen da han omsatte et innlegg fra Vieirinha i 3-0-målet. Kruse hadde senere et stolpeskudd, og Gent var i ferd med å gå helt i oppløsning.

Nytt håp

I stedet fattet vertene nytt håp da Sven Kums reduserte ni minutter før full tid, og i nest siste minutt stusset innbytter Kalifa Coulibaly inn 2-3-målet som tente håpet om sammenlagttriumf.

På overtid hylte hele Gent på straffe da Lasse Nielsen gikk over ende i feltet på et hjørnespark, men dommer Svein Oddvar Moen blåste i stedet frispark til Wolfsburg.

– Vi må ta med oss de 80 gode minuttene til hjemmekampen, så går det bra, sa Wolfsburg-trener Dieter Hecking.

Gustav Wikheim har slitt med skade i oppkjøringen til mesterligakampen og ble ikke klar i tide til å kunne bidra for Gent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus