Ronaldo ga Real overtaket mot Roma

Cristiano Ronaldo i aksjon i Real Madrids mesterligakamp mot Roma onsdag.
Cristiano Ronaldo i aksjon i Real Madrids mesterligakamp mot Roma onsdag. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters

Cristiano Ronaldo og Jese scoret målene da Roma ble slått 2-0 på bortebane i Zinedine Zidanes første mesterligakamp som Real Madrid-trener.

Det skjedde nesten ti år etter hans siste mesterligakamp som spiller, 8. mars 2006.

– Dette var spesielt. Jeg hadde også min mesterligadebut som spiller her i Roma, sa Zidane etterpå.

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig, men vi hadde forberedt oss godt. Spesielt er jeg fornøyd med hvordan vi tok over kampen i annen omgang. Jeg er fornøyd både med spillet og resultatet.

Ronaldo viste sin verdi

Lenge var kampen på Olympiastadion i den italienske hovedstaden nesten fri for sjanser. Roma jobbet knallhardt og greide å nekte den spanske storklubben måltilbud, men skapte heller ikke noe selv.

Marcelos volleyskudd utenfor, framspilt av Ronaldo, var eneste brukbare tilbud i første omgang.

Ikke før det 56. minutt kom den første avslutningen på mål, og da var det et løst skudd fra Dani Carvajal som ikke ga Wojciech Szczesny i hjemmemålet noen problemer.

Rett etter viste Ronaldo hva han kan. Marcelo spilte ham fram på venstresiden, og med et hælspark og en vending innover lurte portugiseren sin motspiller Alessandro Florenzi og kom til skudd. Via forsvarerens støvel forsvant ballen forbi Szczesny og inn i mål.

Ronaldo løp rett ut til sidelinjen og kastet seg i Zidanes armer. Det var portugiserens 12. mesterligamål denne sesongen. Ingen annen har flere enn sju. Totalt er Ronaldo oppe i 89 mesterligamål.

Sjansefest

– Målet kom på et gunstig tidspunkt for oss, og det er et godt tegn at våre innbyttere kom inn og prøvde å vise seg fram. Vi er på rett vei, vi må bare fortsette å jobbe sammen, sa Sergio Ramos.

Scoringen gjorde at kampen åpnet seg veldig, og avslutningen av oppgjøret ble nesten en sjansefest.

Roma kom til sin første store sjanse med et drøyt kvarter igjen, da William Vainqueurs suser fra langt hold føk like utenfor.

Deretter satte James Rodríguez opp sine angrepskolleger til to store muligheter. Først fant han Ronaldo umarkert ved lengste stolpe, men avslutningen gikk utenfor. Deretter var det Karim Benzema som ble servert av James, men hans avslutning traff Lucas Digne.

– En av våre beste kamper

Edin Dzeko kom inn for Roma den siste halvtimen og hadde en avslutning i nettveggen fra god posisjon. Vertene ropte forgjeves på straffe da Florenzi ble lagt ned av Carvajal, og gjestenes keeper Keylor Navas måtte kaste seg i beina på Stephan El Shaarawy på en Roma-kontring.

I stedet var det en av Real Madrids innbyttere som punkterte kampen og sendte Zidanes mannskap et sjumilssteg mot kvartfinale. Han fikk ballen nær midtstreken og satte fart. Etter å ha ført ballen nesten fram til 16-meteren skjøt han i mål i hjørnet, og med 2-0-seier har Real Madrid avansementet dypt i lomma før returkampen om to uker.

– Vi spilte en av våre beste kamper denne sesongen, men vi manglet flaks. Jeg synes ikke resultatet er rettferdig. Våre tilhengere applauderte oss, sa Florenzi.