Messi rundet 300 seriemål

Lionel Messi scoret onsdag sitt mål nummer 300 og 301 i spansk 1. divisjon fotball. Foto: Eloy Alonso, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi rundet en ny milepæl da han hjalp Barcelona til 3-1-seier i hengekampen mot Sporting Gijón og seks poengs luke på tabelltopp i La Liga. Det første målet var hans 300. seriemål.

Bortekampen mot Sporting Gijón skulle egentlig vært spilt før jul, men måtte utsettes fordi Barcelona var opptatt med å vinne klubb-VM. Da den omsider ble spilt, sørget Messi for at Barcelona skaffet seg det som kan ha vært en avgjørende luke i gullkampen i spansk fotball.

Argentineren ble første spiller med 300 mål i spansk 1. divisjon da han gjorde 1-0 med et presist langskudd i hjørnet. Da var det spilt snaut 25 minutter.

Bare to minutter senere utlignet Carlos Castro etter en flott kontring, men Messi aktet ikke å la hjemmelaget stjele poeng. Det varte bare noen minutter før han sendte laget sitt tilbake i ledelsen med sitt 301. seriemål.

Luis Suárez holdt på ballen og fant argentineren, som sendte den i nettaket med utsiden av foten.

Nytt Suárez-mål

Hjemmekeeper Ivan Cuellar måtte ta fram sitt ypperste for å nekte Messi et tredje mål før pause, og Neymar sendte returen i stolpen.

Suárez fastsatte resultatet i annen omgang etter at han tidligere hadde misbrukt et straffespark. Cuellar kastet seg til høyre og reddet. Dermed gjorde han opp for seg etter å ha forårsaket straffen ved å felle Neymar.

Barcelona har nå misbrukt åtte av 16 straffespark denne sesongen.

I helgen skapte Messi bølger ved å ta et straffespark som en pasning til Suárez, som scoret. Uruguayaneren har etter sitt mål onsdag 40 scoringer denne sesongen.

B-lag

Sporting-trener Abelardo Fernandez hadde ikke særlig tro på poeng onsdag. Han gjorde ni endringer i laget som møtte Rayo Vallecano sist helg og lot førstevalgene hvile foran lørdagens viktige bunnoppgjør mot Betis.

Barcelona-trener Luis Enrique gjorde fem endringer i sitt lag, men lot Messi, Suárez og Neymar starte igjen etter sin oppvisning i 6-1-seieren over Celta i helgen. Laget er nå ubeseiret i 31 kamper på rad.

Barcelona er seks poeng foran Atlético Madrid, mens Real Madrid er ytterligere ett poeng bak.