Rooney ute med kneskade

Louis van Gaal bekreftet Wayne Rooneys kneskade på onsdagens pressekonferanse i Danmark, men ville ikke si hvor lenge han regner med å greie seg uten kapteinen.
Louis van Gaal bekreftet Wayne Rooneys kneskade på onsdagens pressekonferanse i Danmark, men ville ikke si hvor lenge han regner med å greie seg uten kapteinen. Foto: Paul Childs / Reuters

Manchester United-stjernen Wayne Rooney har pådratt seg en kneskade. Han kan være ute i opp mot to måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubbens manager Louis van Gaal bekreftet onsdag kveld at Rooney har en kneskade og at han ikke kan være med i europaligakampen mot Midtjylland torsdag, men han ville ikke si hvor lenge stjernespissen ventes å være ute av spill.

Tidligere meldte storavisen Times og flere andre britiske medier 30-åringen har en båndskade i kneet som ventes å sette ham utenfor i inntil to måneder.

– Vi kan ikke si hvor lang tid det vil ta. Han har et problem med kneet, men vi må vente og se, sa Van Gaal på sin pressekonferanse kvelden før europaligakampen mot Midtjylland i Herning.

– Han scorer mange mål og er veldig viktig for oss. Vi er klar over det, men vi må håndtere situasjonen.

Mange skader

Rooney var ikke med da Manchester United-troppen satte seg på flyet til Danmark. Det ble først antatt at Rooney var innvilget noen dagers etterlengtet hvile, men det viste seg altså at en skade er årsaken til stjernens fravær.

– Vi har 13 spillere ute med skader, og Wayne er en av dem. Alle kan bli skadd, også kapteinen vår.

Han avviste spørsmål om spisskrise i klubben når Rooney er ute. Anthony Martial er eneste etablerte spiss i troppen til torsdagens kamp.

– Ved siden av Martial, som helst vil være spiss, har vi kalt hjem Will Keane fra leieavtale. Han har vært god på lavere nivå, men han kan få sjansen til å bevise at han kan være det på høyeste nivå også. Og så har vi Jesse Lingard og Memphis Depay, sa van Gaal.

Frustrert

Han er frustrert over de mange skadene.

– Normalt har man ikke 13 spillere på skadelisten. Når man analyserer skadene er det lett å se at vi har vært uheldige, sa han.

Ved siden av Rooney mangler navn som Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini, Marcos Rojo, Phil Jones, Matteo Darmian og Ashley Young.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus