Arsenal-helten: – Det har vært en berg-og-dal-bane

Danny Welbeck jubler for sin scoring mot Leicester.
Danny Welbeck jubler for sin scoring mot Leicester. Foto: Darren Staples / Reuters

Med sin scoring på overtid sørget innbytter Danny Welbeck for at Arsenals gullhåp lever i aller høyeste grad. Leicester ble slått 2-1 i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det så ut til å gå mot 1-1 og uavgjort, men så dukket Danny Welbeck opp tre minutter på overtid og satte inn det viktige 2-1-målet. «Assistkongen» Mesut Özil serverte med et frispark, og skadeplagede Welbeck, som var tilbake i troppen før første gang siden april, satte ballen inn i nettmaskene.

– Jeg misset min første sjanse og prøvde å gjøre opp for det. Det viktigste er at vi vant. Det har vært en berg-og-dal-bane for meg, en vanskelig tid, og min familie og mine venner vet hva jeg har gått gjennom, sier Welbeck til Sky Sports.

– Han har jobbet hardt for å komme tilbake, og de siste ukene på trening har vi sett hvor klar og full av selvtillit han har vært. Han fortjente dette, sier Arsenal-keeper Petr Cech til BBC.

Rødt kort

Premier League-toppscorer Jamie Vardy sendte serieleder Leicester i føringen like før pause. Da han fikk sjansen fra ellevemetersmerket, sendte han Cech den ene veien og ballen den andre.

Etter 54 minutters spill skulle det imidlertid bli vanskelig for bortelaget å holde på ledelsen. Danny Simpson holdt igjen Olivier Giroud litt for lenge og ble belønnet med sitt andre gule kort på fem minutter.

Dermed var Leicester redusert til ti spillere, og et kvarter senere måtte de svartkledde se Theo Walcott bredside ballen i mål til 1-1.

– Det var en fantastisk kamp. Jeg vet ikke om det ville blitt et rødt kort i en vanlig kamp. Det var normale forseelser, men ikke gule kort. Hvis det hadde vært elleve mot elleve, er jeg sikker på at vi hadde vunnet kampen, sier Leicester-trener Claudio Ranieri etter kampen.

– Vi vet at Arsenal er et fantastisk lag. De scoret på sin siste sjanse – de var smartere enn oss, fortsetter italieneren.

Les også: To mål på to minutter sikret Arsenal-seier

Iskald Vardy

Toppoppgjøret i London startet forrykende. Etter bare ett minutt var Alex Oxlade-Chamberlain på farten på kanten, men bortelaget fikk klarert til hjørnespark – et hjørnespark Alexis Sánchez var nære å stange i mål like etterpå.

Kampen var jevn i starten, og et kvarter ut i første omgang ble Aaron Ramsey spilt fri i bakrom, men Leicester-keeper Kasper Schmeichel var våkent ute og ryddet opp. Sekunder senere fikk Vardy servert et flott innlegg, men en god Cech hindret toppscoreren i å gjøre sitt 19. ligamål denne sesongen.

En halvtime ut i oppgjøret fikk publikum se en ball i mål. Arsenal-spiss Giroud headet et lekkert Özil-innlegg i mål med bakhodet, men linjemannen vinket ham korrekt av for offside.

Like før pause gikk Vardy i bakken i en duell med Nacho Monreal, og dommeren pekte på straffemerket. Spissen tok selv ansvar og var iskald i møtet med Cech.

Arsenal-press

Da Simpson ble vist det røde kortet, ble det tøft for Leicester. Gjestene maktet altså ikke å hindre Walcott i å gjøre 1-1 etter 70 minutters spill. Deretter fulgt et massivt Arsenal-press mot slutten, som til slutt resulterte i 2-1 på overtid.

Med seieren ligger Arsenal bare to poeng bak Leicester på tabellen. Tottenham og Manchester City, som innehar henholdsvis tredje- og fjerdeplassen, møtes senere søndag.

– Det er en lang vei å gå ennå, og vi møter mange gode lag. Vi hadde en dårlig periode hvor vi ikke klarte å vinne på fire kamper, men nå har vi vunnet to på rad og har fortsatt en god sjanse, sier Wenger om sjansene for å vinne Premier League.

Personvernpolicy