Chelsea suverene mot Newcastle

Pedro scoret to av målene da Chelsea banket Newcastle 5-0 lørdag. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Pedro scoret to av målene da Chelsea banket Newcastle 5-0 lørdag. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var ingen tvil om hvem som skulle ta poengene da Chelsea valset over Newcastle i London lørdag kveld. Chelsea vant til slutt hele 5-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen var nesten over for Newcastle allerede etter 17 minutter. Da hadde allerede Diego Costa, Pedro og Willian rukket å score.

Costa, som spilte kampen med maske på grunn av brukket nese, scoret kampens første mål da han avsluttet forbi en utrusende Rob Elliot i Newcastle-målet.

Pedro straffet bortelaget knallhardt da Rolando Aarons spilte bort ballen på egen halvdel, og Willian la på til 3-0 etter nydelig forarbeid av målscorer Costa.

Etter timen spilt scoret Pedro sitt andre etter nok en vellykket kontring.

– Vi kan være fornøyd med prestasjonen. Vi prøvde å overraske dem i starten. Det var gledelig at det fungerte, sa Chelsea-manager Guus Hiddink til BBC.

Hiddink forlenget dermed rekken med kamper uten tap i serien til ni etter at han overtok. Seieren var riktignok bare nummer tre. Opp til Manchester City på fjerdeplass er det 14 poeng.

Skadetrøbbel

Noe bekymring vil det nok likevel bli å spore i Chelsea-leiren. Midtstopper John Terry måtte av banen med skade etter 38 minutter. I forrige serierunde ble Kurt Zouma båret av banen med en skade som ser ut til å sette ham lenge på sidelinjen.

Hiddink ga en streng pekefinger mot det tette kampprogrammet da han ble spurt om Terrys skade.

– Vi har bare to dager på å restituere oss. Det er noe å tenke på i fremtiden, fordi to dager er ikke nok, sa han.

Allerede tirsdag møter London-klubben Paris Saint-Germain i den første åttedelsfinalen i mesterligaen.

Nedrykksplass

Newcastles tap var det femte på ni de siste kampene og plasserer dem på nedrykksplass. De har like mange poeng som Norwich på plassen over, men har svakere målforskjell.

– Vi tapte kampen de første 15 minuttene. Vi ble avslørt defensivt. Man får én eller to slike kamper i sesongen. Jeg sa til spillerne at det ikke må få oss til å spore av, sa Newcastle-manager Steve McClaren.

Flere av Newcastles nyervervelser fikk prøve seg i kampen. Blant annet fikk Seydou Doumbia 20 minutter, men uten å prege kampen.

Sju minutter før slutt scoret 20 år gamle Bertrand Traoré sitt første Premier league-mål da han satte inn 5-0.

Andros Townsend ga bortelaget et trøstemål da han banket inn en scoring fra utenfor 16-meteren like før slutt.

Personvernpolicy