United misbrukte muligheten

Anthony Martial med en liten måldans etter fulltrefferen mot Sunderland.
Anthony Martial med en liten måldans etter fulltrefferen mot Sunderland. Foto: Phil Noble / Reuters

Manchester United hadde muligheten til å knappe grundig inn på forspranget på topplagene, men det endte med en skuffende 1-2 borte mot bunnlaget Sunderland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi var ikke gode nok i dag. Vi var ikke aggressive nok. Det er skuffende. Nå blir det vanskelig for oss å klare en topp fire-plassering, sa United-kaptein Wayne Rooney etter kampslutt.

Seiersmålet til hjemmelaget kom sju minutter før full tid ved Lamine Koné. Forsvarsspillet til United var av det heller slette slaget da målet kom.

Ordene misbrukte muligheten passer fordi topplagene møter hverandre søndag, og en trepoenger kunne ført Manchester United inn i kampen om en plass blant topp 4 for alvor.

Etter tapet for Sunderland er det fortsatt seks poeng opp til byrival Manchester City på 4.-plass før deres hjemmemøte mot Tottenham. Manchester United har kun vunnet to av de seks siste kampene, og etter søndagens kamper vil avstanden til topp 4 øke. Det er ikke gode nyheter for United-fansen som må belage seg på en ny, tung helg.

Les også: Debutant senket tannløst United på Old Trafford

Overrasket

Sunderland gikk lørdagens verk med innsats opp til ermene, selv om de hadde historien mot seg. Klubben hadde aldri før slått Manchester United på Stadium of Light, og de sto uten seier på de fire siste kampene i serien.

Oppturen skulle komme tidlig. Bare tre minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Målet kom ved Wahbi Khazri. Han slo et frispark som gikk igjennom hele feltet, og United-keeper David de Gea reagerte for seing. Skuddet gikk via stolpen og i mål.

Reduseringen kom sju minutter før pause ved Anthony Martial. Vito Mannone måtte gi en retur på avslutningen til Juan Mata, og Martial «chippet» ballen inn fra kloss hold. Klassescoring fra franskmannen.

Les også: Britiske medier hevder Mourinho er United-klar

Avgjørelsen

Seiersmålet kom etter en corner. Khazris utoverskrudde variant ender på hodet til ivorianeren Koné, og uten særlig press headet han ballen i nota bak David de Gea.

De tre poengene for Sunderland kom på et særdeles viktig tidspunkt. Klubben kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk. Selv med disse tre poengene ligger de fortsatt under nedrykksstreken.

– Vi fikk det vi fortjente i dag. Det ble en utrolig seier for oss, sa Sunderland-manager Sam Allardyce om triumfen.

Personvernpolicy