To mål på to minutter sikret Arsenal-seier

Arsenals to målscorere, Mesut Özil og Alex Oxlade-Chamberlain, jubler for førstnevntes scoring i kampen mot Bournemouth. Foto: Matthew Childs / Reuters

Da Arsenal skrudde på turboen i to minutter, gikk det skikkelig unna, og Bournemouth klarte ikke å henge med.

Det endte 0-2 i Bournemouth etter scoringer i det 23. og 24. minutt.

Først var det fransk-tysk samarbeid som resulterte i mål for gjestene fra London. Aaron Ramsey slo en ball inn i feltet som fant hodet til Olivier Giroud. Franskmannen headet ballen perfekt ned til tyske Mesut Özil, som dunket den i mål på volley.

Deretter, i neste spilleminutt, satt 0-2-målet i nettet. Denne gangen sto Ramsey for den målgivende pasningen, og Alex Oxlade-Chamberlain satte ballen i mål via stolpen fra spiss vinkel.

King innbytter

Seks minutter ut i annen omgang, etter småspill og en fin vending inne i 16-meteren, var Bournemouth og Adam Smith nære å kjempe seg inn i kampen med en redusering, men skuddet gikk like utenfor nærmeste stolpe. Hjemmelaget ga aldri opp, men klarte heller ikke å finne veien til nettmaskene.

Norske Joshua King ble byttet inn etter 66 minutter. Heller ikke han maktet å få ballen bak Petr Cech i Arsenal-målet, som måtte levere flere gode redninger mot slutten av oppgjøret.

Tredjeplass

Arsène Wenger og Arsenal jakter Leicester i toppen av Premier League og måtte vinne søndagens kamp for ikke å bli hektet av i kampen om ligatittelen, etter fire kamper på rad uten seier. Med tre poeng mot Bournemouth er Arsenal på tredjeplass på tabellen med like mange poeng som naboen Tottenham.

Opp til Claudio Ranieris Leicester er det fem poeng. Manchester City, som lørdag tapte 1-3 i toppkampen mot Leicester, er poenget bak Arsenal. Arsenal møter serielederen i neste runde.