Vardy-kanon senket Liverpool

Jamie Vardy banker inn sitt første av to mål mot Liverpool. Leicester vant kampen 2-0. Foto: Darren Staples / Reuters

Leicester nekter å la seg avskrive som en seriøs tittelkandidat og ga Liverpool en leksjon i turbofotball da de vant 2-0.

Med to mål ble Jamie Vardy kampens ubestridte matchvinner. Først sendte han Leicester i ledelsen med en halvvolley verdt en nominasjon i kategorien for årets mål, før han ti minutter senere doblet fra kort hold.

Leicester-spissen, som nå står med smått sensasjonelle 18 seriemål denne sesongen, vil ifølge engelsk presse signere en ny kontrakt til 2019 med klubben som fortsatt topper Premier League etter 24 runder, tre poeng foran Manchester City.

Laget er inne i en tøff tolvdagersperiode og de to neste kampene venter tittelutfordrerne Manchester City og Arsenal, begge på bortebane.

Seieren mot Liverpool gir uansett Leicester ny tro på det som ligger an til å bli en historisk prestasjon i engelsk fotballhistorie.

I november og desember var Claudio Ranieris menn inne i en tilsvarende periode. Da tok de poeng mot både Manchester United, Chelsea, Manchester City og Everton.

Liverpool på sin side er nå elleve poeng fra plassen som gir mesterligaplass.

Leicester best før pause

En fartsfylt kamp med to angrepsvillige lag ble skutt i gang av Riyad Mahrez som testet skuddfoten allerede i åpningsminuttet.

Sju minutter senere burde Shinji Okazaki sendt hjemmelaget i ledelsen da han snek seg bak Mamadou Sakho. Headingen fra fire meter ble imidlertid reddet av Simon Mignolet. Belgieren stoppet også Mahrez' tredje skuddforsøk i første omgang med en klassisk TV-redning.

Liverpools største mulighet de første 45 minuttene sto Leicester-back Christian Fuchs for da han headet ballen centimetre over eget bur.

– Jeg synes Leicester har det vært beste laget. De spiller som de har gjort hele sesongen, med entusiasme og energi. Liverpool mangler den spilleren som skal gå foran, en leder, sa John Arne Riise i TV 2-studioet ved pause.

– Effektiv fotball på sitt aller beste

Etter én time med turbofotball kom endelig målet kampen fortjente. Og for et mål det var. Typisk nok var det Leicesters superduo som sto bak, og selvfølgelig kom det på kontring.

Mahrez sendte en presis langpasning mot Vardy som lot ballen sprette én gang i gressteppet før han måkte til på første touch. Bananskuddet suste over luggen til Mignolet og i nettmaskene.

– Effektiv fotball på sitt aller, aller beste. Og det treffet han får, Jamie Vardy! konstaterte Simen Stamsø Møller fra kommentatorplass.

Liverpool slet med å komme til de store sjansene, selv om Emre Can og Alberto Moreno begge hadde brukbare sjanser før scoringen.

Etter 71 minutter doblet Vardy ledelsen. Skuddet til Okazaki, som kunne fått straffe minutter tidligere, ble blokkert, men ballen fant veien til Vardy som satt inn 2-0.