Enkelt for Everton i FA-cupen

Ross Barkley feirer Evertons tredje scoring i borteseieren mot Carlisle i FA-cupen. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Everton reiste seg etter det tunge semifinaletapet mot Manchester City i ligacupen og feide Carlisle av banen i FA-cupen søndag.

Dermed fortsetter laget ferden mot en annen Wembley-finale, etter at håpet om ligacupfinale mot byrival Liverpool ble knust med to tvilsomme City-scoringer onsdag kveld.

Det var spilt bare halvannet minutt søndag da Arouna Kone sendte Everton i ledelse. En lang bakromspasning fra Séamus Coleman sendte Aaron Lennon gjennom, og han sentret til bedre plasserte Kone, som fikk en lett oppgave.

Hjemmelaget fra nivå fire måtte finne seg i å bli overkjørt i begynnelsen av kampen, og før kvarteret var spilt doblet Lennon ledelsen etter fint forarbeid av Steven Pienaar og Ross Barkley.

Det var aldri snakk om at hjemmelaget skulle greie å kjempe seg tilbake i kampen, og spørsmålet var egentlig bare hvor stor borteseieren skulle bli. Barkley fastsatte resultatet til 3-0 snaut halvveis i annen omgang med et skudd i krysset.