Arsenal jager videre mot tre strake

Alexis Sánchez havnet bak reklameskiltene etter en duell med Joey Barton da Arsenal slo ut Burnley i FA-cupens 4. runde. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)

Alexis Sánchez startet for første gang siden november og ble helten som skjøt Arsenal videre i FA-cupen. Burnley ble slått 2-1 lørdag.

Chileneren har slitt med hamstringskade og har hatt bare ett innhopp siden han ble skadd i november. Sánchez spilte en meget god kamp for Arsenal, og var den som avsluttet et flott angrep med vinnermålet etter 53 minutter.

Etter en fin kontring kunne Alex Oxlade-Chamberlain legge inn til Sánchez, som ikke gjorde noen feil. Arsenal har vunnet FA-cupen to år på rad, og «Gunners» styrer mot nok en finale.

Calum Chambers scoret vakkert 1-0 før Sam Vokes headet Burnley fra mesterskapsserien inn igjen i kampen.

– Burnley er et godt lag. Vi hadde kontroll de første 20 minuttene, men da de utlignet kunne du se at de plutselig fikk energi og tro. Da måtte vi jobbe hardt for å vinne kampen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Jeg ble urolig hver gang de fikk frispark, for Sam Vokes er veldig sterk i luften, og han scoret da også, sa franskmannen videre.