United enkelt videre i FA-cupen

Juan Mata (t.v.) scoret Manchester Uniteds tredje mot Derby. Også Wayne Rooney (t.h.) kom på scoringslisten. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Presset på manager Louis van Gaal lettet noe da Manchester United avanserte til 5. runde i FA-cupen ved å slå Derby 3-1 på bortebane fredag kveld.

Anthony Martial var kampen store spiller med to målgivende pasninger og flere raid ned langs venstresiden.

Han var nest sist på ballen da Wayne Rooney sendte bortelaget foran med et strålende skudd da kvarteret var spilt, og la også inn da Juan Mata satte spikeren i kista noen minutter før slutt.

Daley Blind scoret Uniteds annet mål, mens George Thorne utlignet for Derby etter 35 minutter.

Dermed er United videre i FA-cupen, noe som gir van Gaal noe mer arbeidsro. Nederlenderen har levd farlig i lang tid, og mange trodde det var over da klubben tapte for Southampton på Old Trafford forrige helg.

Enn så lenge sitter han fortsatt i sjefsstolen, og fredagens seier gjør at klubben har sjansen til å vinne sitt første FA-cuptrofé siden 2004.

Rooney i offside

Manchester United gikk ut i et høyere tempo enn vanlig mot Derby, og etter bare et par minutter spilte de seg frem til kampens første sjanse, men Martial sendte ballen høyt over.

Bortelaget har fått kritikk til det uendelige for sitt stillestående angrepsspill denne sesongen, men i førsteomgangen gikk ballen raskere, løpene var flere og touchene færre fremover på banen.

Det betalte seg da Rooney fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren etter 16 minutter. Spissen vendte og skrudde ballen vakkert i lengste hjørnet. Reprisen viste at Rooney var offside da han mottok ballen, men det var uansett en meget god prestasjon.

United fortsatte å styre utover i omgangen, men sårbarheten bakover på banen ble igjen tydelig ti minutter før pause.

Chris Martin slo en ball over de rødkleddes bakre firer, og den plukket Thorne opp. Alene med David de Gea gjorde han ingen feil, og dermed var lagene like langt til hvilen.

Blind matchvinner

Etter pause gikk Derby positivt ut, men etter noen få minutter begynte kampen å ligne på første omgang igjen.

Martial var Uniteds mest positive spiller, og angrepsspilleren skapte mye langs venstrekanten. Da det endelig løsnet, kom derimot ballen inn fra motsatt side.

Jesse Lingard slo et lavt innlegg i boksen, og der kom midtstopper Blind, som hadde tatt turen opp fra forsvaret.

Han bredsidet ballen vakkert i mål bak en sjanseløs Scott Carson.

Derby prøvde å komme inn i kampen igjen, men det ble mer og mer klasseforskjell på lagene utover omgangen. Drøye fem minutter før slutt avgjorde bortelaget da Mata bredsidet inn 3-1 etter strålende forarbeid av Martial.