Viking mangler 20 millioner

Viking sliter økonomisk. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Viking sliter økonomisk. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking mangler 20 millioner kroner i årets budsjett. Klubben iverksetter en redningsplan for å redde den økonomiske situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger-klubben er allerede i den røde sonen økonomisk. Rogalendingene har slitt med økonomien i en lengre periode. Det ikke blitt bedre foran årets sesong med sponsorsvikt på grunn av den urolige situasjonen i Stavangers næringsliv.

Nå varsler klubben grep, skriver Stavanger Aftenblad. Ledelsen har en plan om legge kunstgress på både stadion og treningsbanen for å spare utgifter, samtidig som inntektene fra storstuen skal økes. Dette og mer presenteres for inviterte medlemmer og aksjonærer på et møte tirsdag.

Les også: Fotballrettighetene solgt for 2,4 milliarder

– Situasjonen er alvorlig. Hvis vi ikke selger spillere eller gjennomfører en emisjon, vil 2016 blir utfordrende, sa Vikings daglig leder, Eirik W. Henningsen.

Den siste tiden har den tyske klubben St. Pauli jaktet Viking-spissen Suleiman Abdullahi. Tyskerne skal ha budt over 10 millioner, men aksjonærer skal ha bedt Viking om å vente med salg. De tror at klubben kan får mer penger senere for stjerneskuddet.

– Vi må ikke selge for å ha likviditet når våren kommer. Flere aksjonærer har signalisert at de skal hjelpe oss. Dette er en del av styrken i Viking-familien. Vi er ydmyke og takknemlige for den hjelpen, sa styreleder Charlie Granfelt.

Les også: NFF vraker endringer i eliteserien