Deilas Celtic smadret tabelljumboen

Celtic-manager Ronny Deila kunne se at laget hans slo Dundee United fredag. Foto: Graham Stuart / Reuters / NTB scanpix

Celtic økte forspranget til tabelltoer Aberdeen fredag. Manager Ronny Deila og hans mannskap slo tabelljumbo Dundee United hele 4-1 på bortebane.

Seieren gjør at Celtic topper skotsk eliteserie med 49 poeng. Deila og co. har nå seks poeng ned til Aberdeen.

– Det er alltid vanskelig å score fire mål på bortebane. Vi kunne til og med ha scoret flere. Det var en god prestasjon og et godt resultat, sa Ronny Deila etter kampen, ifølge avisen The Scottish Sun.

– Kampprogrammet har vært litt lettere etter jul. Det gir oss mer energi. Nå har vi noen viktige måneder i vente, la Deila til.

Celtic-spiss Leigh Griffiths sendte gjestene i føringen med en fin avslutning etter 21 minutter. Det var 25-åringens 50. scoring for skottene.

Jozo Simunovic doblet ledelsen bare seks minutter etter. Scoringen fra kort hold kom etter en dødball fra venstre.

Reduserte

Hjemmelaget ga imidlertid ikke opp. Bare fire minutter etter Celtics 2-0-scoring, tok Simon Murray affære. Angrepsspilleren ble spilt fri alene mot Celtic-keeper Craig Gordon, og sistnevnte maktet ikke å hindre redusering. Dermed sto det 1-2 til pause.

Celtic tok raskt kommandoen fra start i 2. omgang. I det 48. minutt dunket Griffiths inn sitt andre for dagen. Åtte minutter etter la Kris Commons på til 4-1. Commons saksesparket ballen inn i nettet på akrobatisk vis. Dermed var kampen i realiteten vunnet.

Johansen og Riski fra start

Vertene maktet ikke å legge trykk på Celtic etter 1-4-målet. Gjestene hadde muligheten til å øke ved et par anledninger, men maktet ikke å få ballen i mål. Fire fulltreffere holdt imidlertid i massevis.

Resultatet gjør at hjemmelaget sliter tungt. Tabelljumboen har hele elleve poeng opp til Kilmarnock på 11.-plass.

– Det var et fantastisk tempo i kampen, men vi var ikke gode nok defensivt. Det måtte vi betale for i dag, sa Dundee United-trener Mixu Paatelainen.

Finnen Riku Riski, som er utleid fra Rosenborg, spilte 64 minutter for vertene i oppgjøret. Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic.