Lionel Messi vant Gullballen

Barcelona-stjernen Lionel Messi ble mandag tildelt Gullballen som verdens beste fotballspiller i 2015.
Barcelona-stjernen Lionel Messi ble mandag tildelt Gullballen som verdens beste fotballspiller i 2015. Foto: AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barcelona-stjernen Lionel Messi ble mandag tildelt Gullballen som verdens beste fotballspiller i 2015. Han vant foran Cristiano Ronaldo og Neymar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi knuste Cristiano Ronaldo og Neymar i kampen om Gullballen. Det er femte gangen Barcelona-stjernen vinner prisen.

Messi vant prisen fire ganger på rad fra 2009 til 2012. I 2014 og 2014 vant Cristiano Ronaldo.

– Det er et veldig spesielt øyeblikk for meg å være tilbake her på denne scenen og vinne igjen etter å ha vært i salen og sett Cristiano få prisen de to siste årene, sa Messi i Zürich.

Messi vant suverent med 41,33 prosent av stemmene.

– Det er utrolig at dette er min femte. Det er mye mer enn jeg drømte om som barn. Jeg vil takke alle som stemte på meg og lagkameratene mine. Til slutt vil jeg takke fotballen for alt den har gitt meg, både på godt og vondt. Den har fått meg til å lære og vokse.

Messi var skadd fra september til november, men scoret 48 mål på 53 kamper i et år da Barcelona vant den spanske ligaen, den hjemlige cupen, klubb-VM og Champions League.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronaldo på annenplass

De andre nominerte var Cristiano Ronaldo og Neymar.

Ronaldo scoret flere mål enn Messi i 2015 (54 mål på 52 kamper), men vant ingenting med Real Madrid. Han ble nummer to i kåringen med 27,76 prosent av stemmene.

Neymar ble nummer tre med 7,86 prosent. Brasilianeren scoret i mesterligafinalen da Barcelona slo Juventus 3-1 i juni. Han har hatt et stabilt år etter VM-marerittet på hjemmebane i 2014, da han ble skadd i kvartfinalen.

Det er landslagskapteiner, landslagstrenere og én medierepresentant fra hver FIFA-nasjon som har avgitt stemmer i kåringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lloyd vant kvinnenes pris

Carli Lloyd vant prisen for årets kvinnelige fotballspiller. Lloyd spilte for det amerikanske landslaget som vant VM i Canada, hvor hun blant annet scoret et hat trick mot Japan.

– Dette har vært en drøm helt siden jeg ble tatt ut på landslaget for første gang, sa Lloyd fra scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De andre nominerte var japanske Aya Miyama og tyske Celia Sasic.

Enrique årets trener

Prisen for årets trener vant Luis Enrique. Enrique og Barcelona vant den spanske ligaen, den hjemlige cupen, mesterligaen og VM for klubblag i 2015.

Pep Guardiola (Bayern München) og Jorge Sampaoli (Chile) var de andre nominerte.

Årets trener i kvinnefotballen ble USAs landslagstrener Jill Ellis som ledet USA til landets tredje VM-tittel i 2015.

Prisen for årets mål gikk til brasilianske Wendell Lira for hans akrobatiske scoring i kampen mellom Atletico-Go og Goianésia i mars. Vinnermålet ble stemt fram på FIFAs nettside og Francefootball.fr.

Spillerne som ble stemt fram i kåringen av årets lag var: Manuel Neuer, Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramos, Dani Alves, Andrés Iniesta, Luka Modric, Paul Pogba, Neymar, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

SE VIDEO: Dette er Cristiano Ronaldo misunnelig på Messi for