United-exit fra mesterligaen etter tap mot Wolfsburg

Memphis Depay og Manchester United fortvilte etter mesterliga-exiten tirsdag.
Memphis Depay og Manchester United fortvilte etter mesterliga-exiten tirsdag. Foto: Carl Recine / Reuters

Manchester United tok ledelsen i den viktige mesterligakampen mot Wolfsburg tirsdag, men tyskerne snudde kampen til 3-2-seier. Dermed er «De røde djevlene» ute av turneringen.

United-manager Louis van Gaal vente seg tøff kritikk i engelsk presse etter mesterliga-exiten.

Gjestene fra England tok føringen i oppgjøret ved franske Anthony Martial etter ti minutters spill, men de tyske vertene utlignet etter et frispark få minutter etter. Midtstopper Naldo styrte på flott vis inn 1-1. Etter 29 minutter var det hjemmelagets tur å ta ledelsen. Vieirinha avsluttet et vakkert angrep fra kort hold, og han kunne juble for 2-1 med lagkameratene. United trodde de hadde utlignet like før pause, men Jesse Lingards nettsus ble annullert av dommeren, trolig fordi Uniteds Juan Mata forstyrret vertenes keeper.

Selvmål

Etter hvilen hadde gjestene gode muligheter til å utligne, og etter 82 minutter fikk de hjelp av tyskerne. Josuha Guilavogui scoret selvmål, til gjestenes store jubel. Like etter sprakk det imidlertid igjen for United. Naldo satte inn sitt andre for dagen på corner. Flere scoringer ble det ikke, og kampen endte dermed 3-2.

PSVs 2-1-seier mot tabelljumbo CSKA Moskva gjør at Wolfsburg og PSV går videre fra mesterligaens gruppe B. Tabelltreer Manchester United må belage seg på trøstespill i europaligaen etter nyttår i stedet for å spille mot de beste.

Skadelisten vokser

United pådro seg også skader på spillere som Chris Smalling og Matteo Darmian i tirsdagens kamp. Laget har allerede mange spillere på skadelisten. Ander Herrera, Phil Jones og Wayne Rooney er allerede ute.

En haltende Smalling måtte fullføre kampen som spiss for bortelaget, da United hadde gjort alle sine tre bytter. (©NTB)