Jerv kjempet seg til viktig uavgjort i opprykkskamp mot Start

JERV MOT START: Jervs Ohi Kwoeme Omoijuanfo og Starts Rolf Daniel Vikstøl og Michael Christensen under første kvalifiseringskamp til eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start så lenge ut til å vinne slaget om Sørlandet lørdag. Men det ble 1-1 borte mot Jerv i eliteseriekvalifiseringen i fotball. Det skjedde under glatte forhold.

Vertene utlignet etter 86 minutter ved innbytter Ohi Omoijuanfo. Det er tredje gang på rad i kvalifiseringen at Jerv scorer på tampen av kampen.

– Det var helt jæv ... å spille her, men vi er sent på sesongen. Jeg føler vi var mye bedre enn Start, sa Omoijuanfo til TV 2.

– Det er helt håpløst å spille under slike forhold. Når vi får ballen ned på bakken, synes jeg det er klasseforskjell, sa Start-keeper Håkon Opdal.

Neste kamp går onsdag på Starts hjemmebane (kunstgress), og sammenlagtvinneren spiller på øverste nivå neste år.

Det har vært fotballfeber i sør i mange dager. Jervs marsj fra 3. divisjon og til denne dobbeltkampen mot storebror Start, har skapt engasjement.

Fullt

Det var utsolgt hus – vel 1800 tilskuere – på Levermyr. Gressbanen var delvis frossen, og spillerne hadde ikke sjelden trøbbel med å holde seg på beina.

Mads Stokkelien scoret 0-1-målet på elegant vis. Han spilte inntil for noen måneder siden for New York Cosmos på andre nivå i USA.

Jerv var best før pause mens Start hadde i perioder grep om det hele i 2.-omgangen.

Sju minutter før slutt reddet Opdal en meget farlig Jerv-sjanse. Kort etter kom utligningen til vill hjemmejubel.

Etter lørdagens kamp å dømme kan dette slå begge veier i returoppgjøret. Start var hardt presset mot slutten i Grimstad.