Jerv kjempet seg til viktig uavgjort i opprykkskamp mot Start

JERV MOT START: Jervs Ohi Kwoeme Omoijuanfo og Starts Rolf Daniel Vikstøl og Michael Christensen under første kvalifiseringskamp til eliteserien.
JERV MOT START: Jervs Ohi Kwoeme Omoijuanfo og Starts Rolf Daniel Vikstøl og Michael Christensen under første kvalifiseringskamp til eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start så lenge ut til å vinne slaget om Sørlandet lørdag. Men det ble 1-1 borte mot Jerv i eliteseriekvalifiseringen i fotball. Det skjedde under glatte forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vertene utlignet etter 86 minutter ved innbytter Ohi Omoijuanfo. Det er tredje gang på rad i kvalifiseringen at Jerv scorer på tampen av kampen.

– Det var helt jæv ... å spille her, men vi er sent på sesongen. Jeg føler vi var mye bedre enn Start, sa Omoijuanfo til TV 2.

– Det er helt håpløst å spille under slike forhold. Når vi får ballen ned på bakken, synes jeg det er klasseforskjell, sa Start-keeper Håkon Opdal.

Neste kamp går onsdag på Starts hjemmebane (kunstgress), og sammenlagtvinneren spiller på øverste nivå neste år.

Det har vært fotballfeber i sør i mange dager. Jervs marsj fra 3. divisjon og til denne dobbeltkampen mot storebror Start, har skapt engasjement.

Les også: Rekordtidlig seriestart for eliteserien

Fullt

Det var utsolgt hus – vel 1800 tilskuere – på Levermyr. Gressbanen var delvis frossen, og spillerne hadde ikke sjelden trøbbel med å holde seg på beina.

Mads Stokkelien scoret 0-1-målet på elegant vis. Han spilte inntil for noen måneder siden for New York Cosmos på andre nivå i USA.

Jerv var best før pause mens Start hadde i perioder grep om det hele i 2.-omgangen.

Sju minutter før slutt reddet Opdal en meget farlig Jerv-sjanse. Kort etter kom utligningen til vill hjemmejubel.

Etter lørdagens kamp å dømme kan dette slå begge veier i returoppgjøret. Start var hardt presset mot slutten i Grimstad.

Les også: Sogndal sikret Brann-opprykk

Personvernpolicy